Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norska tränare uppmanas att stryka sina hästar

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

På lördagen kom norska utrikesdepartementet med nya reseråd för sina medborgare på grund av coronavirusets framfart. Med anledning av det uppmanas nu norska travtränare av DNT att stryka sina starthästar i Sverige. Detta rapporterar TGN.no.

Publicerad:

De nya reseråden innebär att Norge avråder till utlandsresor som inte är högst nödvändiga. Därför har DNT (Det Norske Travselskap) nu gått ut med en uppmaning till sina travtränare i ett pressmeddelande, som TGN.no först rapporterade om. 
– Mot bakgrund av Utrikesdepartementets nya reseråd vill vi å det starkaste uppfordra norska tränarna om att inte resa till svenska tävlingar med sina hästar den kommande tiden. I första hand ber om vi om att alla startklara hästar stryks. Svensk Travsport har bekräftat att detta gäller som en giltig strykningsorsak för norsktränade hästar, skriver DNT i pressmeddelandet.

DNT har vidare beslutat att tills vidare inte ordna tullgarantier för norsktränade hästar vid start. De tränare som väljer att trots reseråden får själva ansvara för att ordna gränspassering för sina hästar. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.