Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norskt spel till stora V75-jackpotten i Eskilstuna

Foto: Maria Holmén
Peter Wallin är sport- och spelkoordinator på ATG. Foto: Maria Holmén

För tillfället delas inga jackpotter ut på V75. I stället går 20 procent av dessa pengar till nyårsafton och 80 procent till lördagen den 10 november. Nu meddelar ATG att norrmännen kommer att vara med och spela vid den sistnämnda omgången.

Publicerad:

Lördagen den 10 november körs V75 i Eskilstuna och för närvarande går 80 procent av alla eventuella jackpotter vidare till den omgången. I händelse av jackpott även då går pengarna vidare till nästa ordinarie V75-omgång, men den körs inte i Sverige utan på norska Bjerke lördagen därpå.

Nu står det dessutom klart att norrmännen kommer att vara med och spela ­till den stora jackpotten på Sundbyholm den 10 november.
– Ja, det blev klart på torsdagen. Det är bra för båda parter och det lyfter förstås omsättningen till multijackpotten, vilket är positivt för spelarna. Och med tanke på hästspelets framtid behöver vi stärka det nordiska samarbetet och det här är ett sätt att göra det på, säger Peter Wallin som är sport- och spelkoordinator på ATG.

Men jackpotten byggs ju upp av pengar från de svenska spelarna.
– Jag förstår att det här kommer att diskuteras, men norrmännen kommer också att bidra. De har beslutat att inte ta tillbaka sin del av jackpotten från Färjestad som de vanligtvis gör utan den går i stället till potten den 10 november, säger Peter Wallin och fortsätter:
– Det kommer även femrättsjackpotterna från norska V75 att göra. De går egentligen till deras jokerpott, men från och med lördag läggs de pengarna i stället till multijackpotten i Eskilstuna. Förhoppningsvis kommer norrmännen att bidra med några extra miljoner.
 
Vad händer om det först blir jackpott i Eskilstuna och sedan även på Bjerke?
– Då kommer att Norge att ta tillbaka sin andel som vanligt.

Beskedet om en gemensam V75-omgång medför ändringar i det norska tävlingsschemat. Jarlsberg var ursprunglig V75-värd lördagen den 10 november, men nu flyttas banans tävlingar från eftermiddagen till kvällen.
– Här i Sverige skulle Kalmar ha kört V65 på lördagskvällen, men nu släpper vi in Jarlsberg som huvudbana. Där blir det en V64-omgång och Kalmar får i stället köra V5, säger Peter Wallin.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.