Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nuncio i Elitloppsgenrep

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Stefan Melander och Catarina Lundström med världsartisten Nuncio, som startar på Valla nästa onsdag. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Efter lördagens galoppmisslyckande i Olympiatravet tar Stefan Melander nya tag med Nuncio. Nästa onsdag får Solvallapubliken njuta av superstjärnan i Meadow Roads lopp och nu är startspåren lottade.

Publicerad:

Startlistan till Meadow Roads lopp släpptes på torsdagsförmiddagen och precis som väntat finns Nuncio med i sprinteruppgörelsen. Det blir Nuncios sista start innan Elitloppet och i genrepet ställs han mot Charrua Forlan, Djali Boko, Sliding Home, Västerbo Highflyer och stallkamraten French Laundry. Förstapriset i loppet är 80.000 kronor. 

Nu är startspåren lottade och loppet kommer köras som V86-4 (klockan 21.03). 

Meadow Roads lopp, 1.640 meter auto. 
1. Nuncio - Örjan Kihlström
2. Djali Boko - Christoffer Eriksson
3. Västerbo Highflyer - Johan Untersteiner
4. Sliding Home - Jennifer Tillman
5. French Laundry - Erik Adielsson
6. Charrua Forlan - Hans-Owe Sundberg

Nuncio fanns med i loppet även i fjol och vann då enkelt på 1.10,3a/1.640 meter före Västerbo Highflyer och Nimbus C.D. Meadow Roads lopp, en hyllning till Torbjörn Janssons Elitloppsvinnare och världsartist, har körts sedan år 2003 och Melander har vunnit loppet även med Scarlet Knight och Iceland.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.