Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nuncios nästa uppgift

Foto: MICKE GUSTAFSSON/Travronden
Får vi se Nuncio i Frankrike i vinter? Foto: MICKE GUSTAFSSON/Travronden

Om det blir Paris eller inte i vinter för Nuncio avslöjar inte Stefan Melander, men i sin krönika i Expressen berättar Solvallatränaren om var en eventuell comeback sker.

Publicerad:

Stefan Melander skriver att han kollar på Gösta Nordins lopp på Solvalla den 7 december med Nuncio och om det blir Frankrike eller inte avgörs först efter comebacken. Onsdag den 7 december är det Nordin-dagen på huvudstadbanan och Gösta Nordins lopp körs  över 2.140 meter autosrtart med 100.000 kronor till vinnaren.

Andover Hall-hingsten Nuncio (u. Nicole Isabelle) har vunnit årets samtliga elva starter (han fick segern i Oslo Grand Prix och försök till Elitloppet efter dopingskandal) och största truimfen kom i Elitloppet på Solvalla sista helgen i maj. Totalt har den femårige USA-importen gjort 51 starter (37-12-2) och tjänat 27,6 miljoner kronor. Nuncio är aktuell för Prix d'Amérique - sista söndagen i januari på Vincennes-banan i Paris.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.