Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nurmos blev galakung

Readly Express tog hem både Årets häst och Årets äldre. Dessutom blev Villiam utsedd till Årets treåring. Timo Nurmos hade en minst sagt stor kväll på Hästgalan.

Publicerad:

Det finaste priset delades i vanlig ut sist – och det blev Timo Nurmos Readly Express som plockade hem titeln som Årets häst för 2017. Detta efter att ha gått obesegrad genom året efter sex starter. Readly Express vann, förutom Jubileumspokalen, även EM, SM och Prix Tenor de Baune.
– Vi känner precis som Johan att det kanske var lite för tidigt för oss att få priset redan i år. Vi har offrat mycket under 30 år för att komma hit, säger hästens ägare Rolf Andersson.

Timo Nurmos stjärna blev inbjuden till Elitloppet efter segern i Prix d'Amérique och tränaren är tydlig med att det är ett av 2018 års stora mål.
– Vi laddar för fullt till maj. Vi siktar dit till 100 procent, säger Timo Nurmos angående storloppet på Solvalla.

Rolf Andersson:
– Jag hoppas på bra väder, massvis med folk och en svenskfödd vinnare i Elitloppet i år.

Värd ett omnämnade är så klart hästens skötare Inga Perk, men hon fanns inte med vid prisceremonin den här kvällen.
– Inga Perk är fortfarande kvar med Readly Express nere i Normandie, säger Timo Nurmos.

Timo Nurmos vann inte bara Årets häst med Readly Express. Hästen blev också utsedd till Årets äldre. Dessutom vann hans egenuppfödde Villiam Årets treåring.
– Jag har fött upp honom och det är lite extra. Namnet kommer från min farfar och det är lite historik bakom. Han har en spännande framtid. Allt är fortsatt mycket bra med honom, säger Timo Nurmos.

Skötare till Villiam är Fredrica Sandberg. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.