Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nurmos har bestämt sig

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Det blir start för Readly Express i Prix de Bourgogne på söndag. Tränaren Timo Nurmos bestämde sig definitivt på julafton.
– Jag har kört intervaller med Readly Express i dag och han var jättefin. Transporten ner till Frankrike går i morgon bitti, på juldagen, säger Nurmos till Travronden.

Publicerad:

Readly Express har inte startat sedan han vann SM på Åby 13 oktober.
– Hästen har mest gått styrketräning, men nu behöver han komma i form och därför blir det start den 30 december på Vincennes. Det ska bli spännande, säger Nurmos.

Det har varit ett jobbigt dygn för Solvallatränaren. Tidigt i söndags morse flög Nurmos till Paris för att se Global Trustworthy tävla i femåringsloppet Prix Tenor de Baune. Hästen inkom tvåa med Björn Goop i sulkyn, men diskades för orent trav. En tuff diskning av Vincennes-banans domare.

Direkt efter loppet flög Nurmos hem till Sverige. Blott fyra timmars sömn och sedan träningsjobb under hela förmiddagen på julafton. Bland Readly Express konkurrenter i Prix de Bourgogne finns: Bold Eagle, Belina Josselyn och Bird Parker.

FAKTA

Anmälda till Prix de Bourgogne

Looking Superb
Comete Darche
Babylone Seven
Trendy O.K.
Testimonail O.K.
Dreammoko
Dijon
Cash Gamble
Briac Darc
Charly du Noyer
Uza Josselyn
Carat Williams
Valko Jenilat
Belina Josselyn
Billie de Montfort
Readly Express
Bird Park
Bold Eagle

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.