Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nurmos plan för stjärnhästen

Foto: Thomas Blomqvist
Readly Express (till höger) vann Prix d'Amérique i söndags. Foto: Thomas Blomqvist

Readly Express är kvar i Frankrike för fortsatta starter. Hästens tränare Timo Nurmos berättar om tankarna kring den fortsatta matchningen för sin häst.

Publicerad:

I söndags tog Readly Express hem Prix d'Amérique efter en imponerande insats. Nu kommer han att vila ett par veckor innan han gör ny start i i Frankrike.
– Han har bara fått vila nu och allt verkar bra med honom. Vi kommer att kolla upp honom lite mer noga längre fram i veckan och sedan tar vi beslut om framtiden, säger Timo Nurmos.

Någon start i storloppet Prix de France kommer det inte att bli. Timo Nurmos låter inte heller intresserad av långloppet Prix de Paris.
– Det kommer inte att bli någon start i Prix de France. Det är för tätt inpå nu när han startade i söndags och var ute i Prix de Belgique för två veckor sedan också.

Ett lopp som Readly Express kan komma att gå ut i är Criterium de Vitesse i Cagnes-sur-Mer.
– Det loppet finns absolut med i planen.

Readly Express fick en inbjudan till Elitloppet, vad känner du kring det?
– Det är långt fram i tiden, men det är roligt så klart. Han är en häst som hör hemma i den typen av lopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.