Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny fullträff för Dear Friend

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Under Prix d'Amérique-helgen vann Dear Friend Prix Helen Johansson. Under torsdagen var det dags för en ny vinst. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Dear Friend och Johan Untersteiner hittade luckan på upploppet.
Då kom andra raka segern på kolstybben.

Publicerad:

Det har blivit maximal utdelning i Frankrike för Dear Friend (e. Orlando Vici) och Johan Untersteiner under det nya året. På torsdagseftermiddagen följde ekipaget upp segern under Prix d’Amérique-helgen med ännu en triumf. Den här gången var det i stoloppet Prix Guy Lux et Leon Zitrone (€67 000). Det började i ryggar i andraspår innan Johan Untersteiner till slut körde fram och övertog ledningen. Den släppte han sedan över till favoriten Dayana Berry.
När upploppet kom öppnade sig en invändig lucka och då kunde Dear Friend spurta till seger före nyss nämnda Dayana Berry. Klockan stannade på 1.13,2/2700 meter och förstapriset var 30 150 euro.
I samma lopp blev Björn Goop-tränade Well Done La Marc åtta.

I loppet innan var Jörgen Westholm-tränade Figaro Vici tvåa bakom segrande Flying Brickell.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.