Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny montésatsning

Foto: MATS HANSSON/ALN
Axevallas travbanechef Benny Ternemar berättar om banans nya montésatsning. Foto: MATS HANSSON/ALN

Axevalla kryddar sin Stochampionatssöndag ytterligare i år genom införande av MontéStoChampionatet.

Publicerad:

Överhuvudtaget tänker Axevalla lyfta Montésporten både bredd- och kvalitetsmässigt under 2017.
– Från och med mars kommer vi att köra dubbla montélopp vid sex tillfällen istället för att sprida ut dem över tolv tävlingsdagar. Montéryttarna åker ju land och rike runt och får oftast bara rida i ett lopp. Nu blir det två istället hos oss och sammanlagt skrivs 23 montélopp ut under året, vilket är fyra fler än 2016, berättar Axevallas travbanechef Benny Ternemar.

Förstapriset i montéloppen blir minst 20.000 kronor och tio av loppen kommer att bjuda på minst 25.000 till det vinnande ekipaget. Mest blir det i nyinstiftade MontéStoChampionatet, där förstapriset är 100.000 kronor.
– Loppet ska gå under Stochampionatssöndagen och blir ytterligare en förstärkning av en redan framgångsrik och stor travhelg. MontéStoChampionatet kommer att vara öppet för alla varmblodiga svenskfödda ston, fortsätter Benny, som också berättar om en ändring av montépropositionerna i regionen.
– Tidigare har Axevalla, Halmstad, Jägersro, Åby, Kalmar och Vaggeryd haft ett regionalt samarbete då det gäller propositionerna till alla unghästlopp. Nu ska även monté in här och förhoppningsvis förbättra det tävlingsschemat ytterligare.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.