Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny produkt: ATG vill lansera livespel

Foto: Maria Holmén, TR Bild
Mikael Kudrén berättade även om satsningen på positioneringsdata under helgen. Foto: Maria Holmén, TR Bild

ATG har ambitionen att lansera livespel på travlopp.
I helgens görs ett första test i den riktningen.
– Många frågor är komplexa men det går att spela på nästa boll i tennis så det ska kunna gå, säger Mikael Kudrén chef på ATG X-Labs.

Publicerad:

Under fredagsförmiddagen höll ATG och Svensk Travsport ett pressmöte i Hästsportens Hus och den stora nyheten handlade om en utvecklingsprodukt: Livespel på travlopp. I helgen genomförs tester i liten skala för att komma vidare i utvecklingen. Arbetsnamnet är ATG In-Play.
– Det är en enkel marknadsundersökning för att pejla av intresset. Vi har tränat en dator att samla in information i loppen genom livepositioneringsdata under en tid, säger Mikael Kudrén chef på ATG:s innovationsavdelning kallad ATG X-Labs.

Inga riktiga insatser – än

Helgens test är dock fiktivt.
– Inga riktiga insatser utan man samlar bara poäng som redovisas i en topplista.
Det kvarstår en rad utmaningar innan produkten eventuellt lanseras.
– Vi vet att många frågor är komplexa. Till exempel är det här ett väldigt snabbt spel och frågor som spelansvar, spelsäkerhet, fördröjning av loppen via sändningar känner vi till men jag har inte alla svar redan i dag.
– Man kommer till exempel inte hinna fylla i tre bekräftelser när man placerar ett spel av skälet att oddsen är väldigt rörliga.

80 procents återbetalning

Hur stor återbetalning kommer spelet ha enligt plan?
– Samma som vinnarspel före loppen, det vill säga 80 procent. Vi vill inte ha effekten att oddsen går upp direkt i starten som skulle bli fallet gentemot förtidsoddsen vid en återbetalning på till exempel 90 %.
Initialt handlar det enbart om vinnarspel, inte om att spela på exempelvis vilken häst som sitter i ledningen efter 500 meter.
– I det här testet arbetar vi bara med vinnarspel.

Fördrjöningen ska minimeras

Gällande fördröjning rörande streaming av loppen pågår ett arbete att minimera den.
– Just nu provar i 1,5 sekunders fördröjning men vi skulle kunna komma ned till 400 millisekunder (0,4 sekunder reds. anm.).
Hur långt borta är produkten att släppas skarpt på marknaden?
– Vi vet helt ärligt inte, men med säkerhet inte under 2018 då vår koncession inte tillåter det här i nuläget.
– Vi tror att det här är ett bra komplement till övriga spelformer och eftersom man kan spela på nästa boll i tennis så ska det här gå också.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.