Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny styrkeuppvisning av Sigel Garline

Foto: Tommy Andersson/ALN
Sigel Garline visade klassen på Solvalla. Bilden från ett tidigare tillfälle. Foto: Tommy Andersson/ALN

Hans-Owe Sundbergs hårding Sigel Garline går från klarhet till klarhet. Under söndagens Grand Slam-omgång kom tredje raka segern för Prodigous-sonen som trots en tung resa i dödens avgjorde lekande lätt.

Publicerad:

Fyraårige Sigel Garline har efter en trevande inledning på karriären fått full utdelning på slutet och imponerade på nytt under söndagen på Solvalla. Hans-Owe Sundberg körde framåt till dödens med två varv till mål och satte tuff press på ledaren Velasquez sista femhundringen. Med 200 kvar var segergreppet kopplat och Sigel Garline länsade undan till en läcker seger på 1.15,2a/2640 meter.
– I fjol hade vi problem med honom men i år har han hållit sig fräsch och då har resultaten kommit vartefter. Han har varit för spänd tidigare men nu får han aktionen att flyta. När han håller sig på benen är han stark så det räcker till, sa en nöjd tränare  i vinnarcirkeln.

I dagens högst doterade lopp skrällde Jörgen Westholms Radjah d'Inverne. Daniel Olsson smög med i rygg på ledaren Cat's Klondike och kom ut med 500 kvar, och fick sedan fritt invändigt på upploppet. Med en bra avslutning blev segern säker före Coffie U.N.G. på 1.13,9a/2140 meter.
– Vi fick ett kanonlopp men han avgjorde otroligt enkelt och det fanns gott om sparat, sa Daniel Olsson. 

Pontiac S.W. kan mycket i sina ljusa stunder och borde ha mycket pengar att tjäna framöver. Det visade han inte minst denna dag. Sedan Joker Tooma fått tuff press i spets första varvet körde Erik Adielsson påpassligt fram till dödens-positionen med tusen kvar, och Pontiac S.W. kopplade segergreppet redan i sista sväng.
– Han har trasslat till det för sig tidigare men det känns som att de hittat rätt med honom. Han kändes ruskigt stark med 600 kvar, sa Adielsson om Svante Båths löfte.

Fyraåriga stoet Lura har hittat sitt livs form och tog nu andra raka segern på Grand Slam för Solvallaamatören Hans V Jansson. Bravo Qira såg ut att hålla undan från ledningen, men det hårda tempot längs vägen tog ut sin rätt sista biten och längs ut kom starkt spurtande Lura som knep segern på linjen. 
– Det blev lite struligt i sista kurvan och hon fick gå en vid sista sväng. Men hon var gått gående och gjorde det bra, sa Örjan Kihlström efter segern på 1.13,8a/1640 meter. 

I ett händelserikt sprinterlopp överraskade Stefan Melanders Heat Exchanger, som efter sen lucka slog av en tapper Jackpot Tooma sista biten. 
– Även om travet inte flöt alldeles perfekt till slut så var det lugnt, sa Torbjörn Jansson som tog sin 30:e årsseger på Solvalla.

I en överpacad historia, där Tricia öppnade första 500 på 1.08,2, var täthästarna chanslösa i avslutningen. Upploppet bjöd på en trehästarsduell där treårige Lass Revenue med minsta möjliga marginal satte nosen före Gravity Falls. Segertiden fina 1.12,7a/1640 meter.
– Vi blev hängande i tredjespår från start fick backa sist, och sedan ville alla gå före i tredjespår på sista långsidan, men han löste det bra. Han ska kunna tävla mot de bättre fyraåringarna nästa år, sa Mattias Djuse om sin kriteriefinalist.

Kaj Widell skickade Putinthepower till spets i treåringsloppet och hade sedan full kontroll på händelserna. Efter 1.17,5 första varvet blev det bättre fart under slutvarvet där Putinthepower (e. Sergei Hanover) gick undan enkelt till slut på 1.15,6a/2140 meter.
– Han är otroligt lik sin pappa, flack i gången men tar mycket mark, sa tränaren och ägaren Katrin K Frick.

Den rätta GS75-raden var svårhittad och endast tre spelare hade alla vinnare på kupongen. Den rätta raden var 8-10-7-4-1-11-5 och utdelningen för sju rätt landade på 1.119.300 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.