Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny toppinsats av Playing Tua

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Charlottenlunds V75-tävlingar bjöd på ett flertal fina prestationer. Framför allt från världsrekordhållaren Playing Tua som ledde hela vägen för sin tränare Thomas Uhrberg.

Publicerad:

Världsrekordhållaren Playing Tua fortsätter att imponera. Thomas Uhrberg sände omgående till tät och kunde trots en snabb öppning efter 1.08,8 första 500 meter gå undan till en säker seger. Segertiden blev fina 1.12,1a/2.000 meter.
– Hon är verkligen i kanonslag och nu hade vi ett läge där vi kunde nå ledningen direkt. Hästen gick i mål med krafter kvar och det jag behövde göra var att se till att Björn inte kom ut från från rygg, sade Thomas Uhrberg.

Buzz Mearas gav omgående upp tankarna på att få överta ledningen från Je T'aime Express och valde istället ett lopp som tvåa på innerspår. I utgången av sista kurvan hittade Roberto Andreghetti ut först i andraspår och sedermera också tredje. In på upploppet fick Buzz Mearas rejäl fart under hovarna och gick undan till en klar seger. Petri Puros nyförvärv D.D.'s Hitman stod också han för en fin avslutning och där kan Halmstadtränaren ha fått in ett riktigt guldkorn.
– Jag är så lycklig att ägarna gett mig chansen att träna den här hästen, sade Roberto Andreghetti efter loppet med Buzz Mearas.

Björn Goop fick med kort varsel hoppa upp bakom Nakoda Goj sedan Ulf Ohlsson fått förhinder för söndagens tävlingar. Andrahandsfavoriten Stan Libuda, som kom till loppet obesegrad i år, tog omgående hand om ledningen och höll ett bekvämt tempo. Tempot var så pass lågt att Björn Goop tidigt tog initiativ från kön med Nakoda Goj vilket visade sig vara taktiskt rätt. In i slutkurvan tryckte de till ledaren ordentligt och tog också över kommandot på upploppet och höll undan hela vägen in i mål.
– Det är klart att jag är överraskad över att det blev seger. Det var bästa loppet han har gjort hos mig, sade tränaren Reijo Liljendahl.

Takethem spårade runt om i försöket till Silverdivisionen. Det var aldrig någon diskussion om vem som skulle ta hand om ledningen från start. Steen Juul fick sedan dämpa tempot mitt i loppet och kunde gå undan med enkelhet på upploppet. Andrahandsfavoriten Coldtown fick ett perfekt lopp i andra utvändigt men stod inte alls att känna igen och var slagen redan 500 meter kvar från mål.

Racing Mange stod återigen för en härlig prestation och treåringen passerade i och med denna segern miljonen i insprungna pengar. Joakim Lövgrens häst hamnade tidigt först utvändigt om ledaren Big Mac P D men kunde trots det slugga sig förbi på upploppet. Storfavoriten Usual Kronos tog sats från kön efter knappt 800 meter men fick svar och blev hängades och galopperade som slagen tidigt.
– Det var det här han visade ifjol. Han var fantastiskt tapper. Han är grym hästen, sade Joakim Lövgren.

Donato E. imponerade på Charlottenlund där hästen tog hem Klass II-försöket trots att hästen fick gå utvändigt om ledaren Stronghold utan rygg. In på upploppet gick Donato Hanover-sonen tidigt i klinch med Stronghold och även om benen var någon stumma på slutet höll femåringen undan efter 1.13,0a/2.000 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.