Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny triumf i Frankrike för Alcoy

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Alcoy vid en start på svensk mark i fjol. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Svenskfödde Alcoy hävdar sig väl nere i Frankrike och under lördagskvällen kom femåringens tredje Grupp III-seger för året med tränaren Christophe Martens. 

Publicerad:

Nu handlade det om Grand Prix de la Ville de Nice över 2925 meter i Cagnes-Sur-Mer. Christophe Martens placerade Alcoy som förstahäst i andraspår en bit bak i fältet efter 1300 meter och jobbade sig successivt framåt. I slutsvängen svepte ekipaget till täten och Martens kunde bjuda på segergest en bit före mål när Alcoy (e. Ready Cash) gick undan till en ohotad vinst på 1.14,3/2925. En stark prestation som belönades med 27.700 euro. 

Alcoy har alltid visat gott kunnande och hans största merit på svensk mark var fjärdeplatsen i Kriteriet 2017 för Peter Untersteiner. I fjol var han med i Derbyfinalen men hamnade precis utanför prisbordet.

Han har med lördagens seger tjänat närmare 300.000 euro. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.