Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny triumf för Usain Henna

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Jörgen Westholm körde Usain Henna till seger. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

I början av juni inkom Usain Henna i Jörgen Westholms träning. Sedan dess har hingsten på tre starter tagit en andraplats samt två segrar – under tisdagen vann Usain Henna väldigt enkelt på Enghien tillsammans med sin tränare i sulkyn.

Publicerad:

Åttaårige Usain Henna (e. Super Light) har fått en fin start hos sin nya tränare Jörgen Westholm. Tre starter har resulterat i två segrar och en andraplats. På tisdagen var hingsten ute i ett lopp på Enghien tillsammans med sin tränare i sulkyn. Westholm var offensiv från bakspåret och Usain Henna satt i ledningen mitt i loppet. Från den positionen hade ekipaget sedan full koll på händelserna och man inkom till sist på 1.13,1a/2150 meter. Segerchecken uppgick till 23.400 euro.

Det var stort svenskintresse i det aktuella loppet, men några större framgångar bland övriga blågula ekipage blev det inte. Svenskfödde Angelo Am slutade fyra medan svenskfödde Quincy Frontline tog hand om sjätteplatsen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.