Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny uppvisning av Illuminati

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Illuminati tog sin tredje raka seger på lördagen. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Varken innerspåret eller en omstart kunde stoppa Illuminati på hemmabanan Jägersro. Fyraåringen var förkrossande överlägsen i lördagens klass I-försök över lång distans.

Publicerad:

Illuminati (e. Ready Cash) kom till start med två raka segrar. Eller rättare två raka uppvisningar med Joakim Lövgren i sulkyn. Det skulle bli en tredje. Tränare Lövgren var på förhand orolig för hur fyraåringen skulle sköta sig i volten och blev inte lugnare när det första startförsöket blåstes av.

Men Illuminati tog sig iväg i trav i den giltiga starten. Inledningsvis på det innerspår han startade ifrån, men redan i första sväng hittade Lövgren ut ett snäpp i banan. 

Illuminati övertog snart ledningen och sedan var det spel mot ett mål i två varv längs Malmöovalen. På sista bortre långsidan skruvade Lövgren upp farten och Illuminati travade då undan till ännu en imponerande seger.
– Han hade en bra dag i dag. Skötte sig jättefint och grejade till och med en omstart. Han ska all heder för det. Duktig på att springa är han ju, men han har inte varit helt rumsren förut, sade Joakim Lövgren.

Efter att ha satt svenskt rekord två starter i följd stannade klockan den här gången på 1.14,8 över 2.640 meter. Segermarginalen skrevs till nio längder.

Jairo vann i sista steget

Meadow Prophets minne för högsta klassen bjöd på en tät upploppsduell mellan två hemmahästar. Varken invändige Dante Boko eller utvändige Jairo (e. Love You) ville ge sig, men vid mållinjen hade den senare nosen först och ordnade andra V75-segern för dagen åt Joakim Lövgren.
– Det var på håret. Det var så hårt att vi inte ens visste själva vem som hade vunnit. Jairo fick ge allt han hade i dag. Han kanske inte har den riktiga toppformen, men han plockade fram sin fighting spirit, sade Lövgren efter segern på 1.12,5 över 2.140 meter.

Amatören vann i klass II

Hemmaseger blev det även i lägsta klassen. Amatören Viktoria Selitska har en högintressant häst i treårige Aquamarin (e. Going Kronos) och i V75-debuten blev det seger trots en resa utvändigt om ledaren.
– Han var väldigt stark och fin. Vi fick en taskig position, men samtidigt var vi aldrig med i någon körning. Jag märkte tidigt i loppet att vi inte behövde ödsla någon energi på ledaren, den hade han slagit. Det är en stor och rejäl treåring som lägger mycket mark under sig, berömde körande Thomas Uhrberg innan tränaren fick mikrofonen i vinnarcirkeln.
– Fantastiskt. Helt otroligt. När jag såg att Thomas hade rejält i tömmarna i sista kurvan trodde jag inte mina ögon, jublade Viktoria Selitska.

Kolgjini tog första V75-segern som tränare

Hemmalaget fortsatte sedan att skörda framgångar. I bronsdivisionen krossade Partizan Face (e. Raja Mirchi) motståndet från dödens. Sexåringen vann på tiden 1.12,5 och bärgade Adrian Kolgjinis första tränarseger på V75.
– Kusken ryckte aldrig tussarna senast. De hade vi kvar till nu och då lämnade han bara de andra, sade Kolgjini efteråt.

Järnladyn slog till igen

Nioåriga Speedy Foxy Vicane (e. Chouchou des Dames) har inte några ålderkrämpor. David Källgrens hedersmärr tog sin tredje V75-seger på en månad när hon plockade ned ledande Västerbo Exact i silverdivisionen.
– Hon är hård, den här donnan. Senast hade vi en väldigt dålig resa till banan. Men hon är bra på att ladda om och nu tog vi dem i dag i stället, sade Vaggerydsamatören Källgren som i vanlig ordning hade lämnat över tömmarna till Kim Eriksson.

Segertiden skrevs till 1.13,3 över full väg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.