Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt positivt B-prov

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR MEDIA
Foto: MICKE GUSTAFSSON/TR MEDIA

Nu har Un Mec d'Heripres B-prov analyserats och även det var positivt. Det betyder att hästen fråntas segern i Elitloppsförsöket, samt även tredjeplatsen i finalen.

Publicerad:

Fyra av Fabrice Souloys hästar som tävlat på nordisk mark under sommaren har alla testats positivt för det dopingklassade grundämnet kobolt. Tidigare under september kom B-proven för hästarna Your Highness, Timone Ek, Lionel och Un Mec d'Heripre från loppen under Oslo Grand Prix-dagen vilka alla visade sig vara positiva.

Under fredagskvällen kom också information om Un Mec d'Heripres B-prov efter Elitloppet på Solvalla i maj och även det visade sig vara över det tillåtna gränsvärdet för ämnet kobolt. Det innebär att hästen fråntas både segern i försöket, men också tredjeplatsen i finalen. Totalt tappar Un Mec d'Heripre en prissumma på 850.000 kronor.

– Nu fortsätter utredningen som ska färdigställas och sedan lämnas över till Skandinavisk Dopningskommitté, säger veterinären Antti Rautalinko på Svensk Travsports hemsida.

Den 9 september beslutades det att Fabrice Souloy inte fick starta hästar i Skandinavien under utredningstiden. Hästarna Your Highness, Un Mec d'Heripre, Lionel och Timone Ek belades med startförbund, men dessa har hävts nu då C-proven som togs på hästarna vid ett besök på Fabrice Souloys gård låg under gränsvärdet.

Ny resultatlista Elitloppet, final:

1. Nuncio 
2. Resolve 
3. Timoko 
4. Propulsion 
5. Oasis Bi

Ny resultatlista Elitloppet, försök 2:

1. Nuncio 
2. Royal Fighter, 
3. Billie de Montfort
4. On Track Piraten

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.