Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt rekord för ATG

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Hasse Skarplöth är VD på ATG. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Aldrig tidigare har det spelats för mer pengar hos ATG än vad det gjorde under elitloppshelgen 2018. Mellan fredag och söndag omsattes det totalt drygt 410 miljoner kronor.
– Rekordet är en bekräftelse på att intresset för spel på hästar är större än någonsin, säger Hasse Skarplöth.

Publicerad:

Publikmässigt sämre än ifjol, men aldrig tidigare har det spelats för mer pengar hos ATG än vad det gjorde under elitloppshelgen 2018. Spelbolaget omsatte drygt 410 miljoner kronor mellan fredag och söndag vilket är högre än någonsin tidigare.
– Otroligt kul! Rekordet är en bekräftelse på att intresset för spel på hästar är större än någonsin och att Elitloppet är Sveriges största spelhelg, säger Hasse Skarplöth, vd ATG, i ett pressmeddelande.

Det tidigare rekordet är från 2015. Årets siffra på 410,1 miljoner kronor är en ökning med drygt sju miljoner kronor från det året. Även söndagens V75-omsättning på cirka 72 miljoner kronor är rekord.
– Det har varit ett stort intresse för spel på årets Elitloppet både i Sverige och från utlandet. Jämfört med i fjol ökade vi totalomsättningen för helgen med drygt 37 miljoner kronor. Totalt var V75 lördag och söndag upp tio procent i år och även på övriga spelformer har vi i nästan samtliga fall plussiffror. Glädjande siffror för oss och för våra ägare Svensk Travsport och Svensk Galopp som i slutändan får ta del av ATG:s hela överskott, säger Hasse Skarplöth.

Elitloppshelgen 2019 äger rum mellan 24-26 maj.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.