Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt upplägg på världens största ”kalla” lopp

Världens i prispengar största kallblodslopp, Nordic King i Finland, får nytt upplägg för att locka fler gäster från Sverige och Norge.

Publicerad:

Nordic King hade premiär under Midsommarhelgen 2016, då Gunnar Melander ställde upp med Månprinsen A.M. på den nya travbanan Härmä Powerpark. Loppet avgjordes med försök ena dagen och därefter final dagen efter. Månprinsen klarade där andraplatsen bakom finske vinnaren Jokivarren Kunkku. Förstapriset var hela 50.000 euro i finalen medan Månprinsen tjänade 20.000 euro.

Förra året blev loppet en stor besvikelse eftersom endast de två norska hästarna Finnskog Fokus och Finnskog Sjefen gjorde resan till Finland. Ingen svensk deltagare fanns med. En stor anledning var förstås upplägget med försök och final, dagarna efter varandra. Det här har dock arrangörerna nu insett och till årets upplaga den 23 juni blir det nu endast ett lopp, alltså inga försök. Förstapriset kommer dock att bli det samma - 50.000 euro. Arrangörerna hopas på tre hästar från både Sverige och Norge.
– Vi väntar på att styrelsen i finska Hippos ska ta det slutgiltiga beslutet om ändringen. Men eftersom tävlingsutskottet redan sagt ja till den nya tävlingsmodellen ska det bara vara formaliteter, säger Pekka Kaidesoja, press ooh PR-manager för Nordic King.

Loppet ska avgöras över 1609 meter med autostart. Titelförsvarare är finska Välähdys.
– Jag kan tänka mig att starta Månprinsen A.M. i Nordic King det här året eftersom det bara är ett lopp. Det andra upplägget passade oss dåligt, kommenterar Gunnar Melander.

Ett kallblodslopp för endast ston körs samma dag, där förstapriset nu höjts till 15.000 euro. Det avgörs även ett varmblodslopp för högsta klassen med 20.000 euro till vinnaren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.