Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt V75 på söndagar

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Grand Slam 75. Så heter ATG:s nya söndagsspel som ska ha premiär den 5 mars på Östersund. Radpriset är en krona.

Publicerad:

De senaste åren har ATG arbetat intensivt med en attraktiv spelprodukt på söndagar, en stark speldag där travspel inte är i samma fokus som exempelvis lördagar med flaggskeppet V75.
– Vi har haft problem på söndagar. Det är en stor speldag och den marknadsandel vi har kan vi inte vara nöjda med, sa ATG:s vd Hans Skarplöth på ett pressmöte i december 2015.

Då släpptes nyheten – som sedan hade premiär i februari 2016 – V64 Grand Slam. En garantivinst på tio miljoner kronor till en spelare som är ensam med sex rätt utlovades. Den 21 augusti betalades Grand Slam ut för första gången. Så sent som i söndags föll den ut för andra gången, då till en dansk spelare. Initialt var omsättningen på V64 Grand Slam mycket stark och produkten har höjt söndagarnas status, men inte tillräckligt, uppenbarligen.
Nu lanseras en helt ny spelform till söndagarna, snarlik V75.
Namnet är Grand Slam 75. Sju avdelningar, tre vinstgrupper: sju, sex och fem rätt. Skillnaden mot V75 är att radpriset är det dubbla, en krona i stället för 50 öre. Dessutom är en ensam vinnare med sju rätt garanterad 15 miljoner kronor.

Enligt uppgifter kommer nyheten att presenteras på ett pressmöte under måndagen, men redan i förra veckan kunde Travronden publicera uppgifter om den nya spelformen som dock inte ville bekräftas av ATG i det skedet. Uppgifter av samma karaktär gällande den nya spelformen har även Sydsvenskans Anders Engman publicerat i sin blogg i höstas.
Premiären kommer att ske den 5 mars på Östersundstravet.

ATG har under de senaste femton månaderna presenterat en rad nyheter: Virtuell Racing, V64 Grand Slam, tilläggspelet Boost på V75, jättesatsningen Top 7, Winter Burst som var lyckat omsättningsmässigt och nu Grand Slam 75.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.