Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oliver mot comeback – testades i banjobb

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Carl Johan Jepson och Oliver Kronos 2015. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Ulf Stenströmer var på glatt humör efter att ha kört ett banjobb med den löpglade elvaåringen.
– Jag tror inte han har känts mycket bättre i ett banjobb i alla fall, säger tränaren. 

Publicerad:

Ett långt äventyr såg ut att ta ut när Oliver Kronos ådrog sig en gaffelbandsskada 2016. Nu är valacken på väg att skriva ett nytt kapitel i sin tävlingskarriär. Som elvaåring.
Under onsdagen gick han nämligen ett banjobb i 21-tempo full väg tillsammans med tränare Stenströmer.

– 21-full väg på en inte jättesnabb bana och pulsmässigt låg han väldigt bra. Han travar lite lustigt, men jag tror inte han har känts mycket bättre i ett banjobb i alla fall, säger Ulf Stenströmer. 

Men det handlar inte om att spänna bågen. När hästen bytte ägare från Johan Sjöstrand till Jennie Hermansson, Ulf Stenströmers sambo, fick han lunka omkring i hagen i ett och ett halvt år innan Hermansson började träna honom lite lätt.

– Hon har varit duktig på att träna honom utan att ha bråttom alls. Med sådana här äldre bra hästar måste man nog jobba väldigt mycket, men väldigt lugnt. Det har hon varit duktig på och vi har inte haft några bakslag alls under vägen.
– Allt är förstås bara en bonus. Han ska givetvis tycka det är kul att komma ut, om han ens kommer ut.

Trivdes på banan

Vad tyckte han om banan i dag?
– Han tyckte det var väldigt, väldigt skoj. Det märktes när han fick upp Kahleesi utvändigt om sig sista biten var det som att han skulle krypa ur selen – han kommer ihåg vad det handlar om. 

Hur kändes det att köra honom igen?
– Det var jättelänge sedan jag körde honom, fast han kändes igen väldigt tydligt. Varje steg han tar känner man igen och det är skoj. Han vann ju många lopp för oss.

Förutom en rad V75-segrar har Oliver Kronos hunnit med att vinna Malmö Stads Pris och segrat på både Vincennes och Enghien. Totalt har det blivit 17 segrar på 42 starter och 2 187 631 kronor på kontot. Om det stannar där eller ej är fortfarande oklart.
– Till att börja med vill vi se att han har tagit det här bra i morgon. Sedan skulle han behöva något banjobb till innan han är redo att starta, säger Stenströmer.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.