Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olycka på Färjestadstravet

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Eric Marttinsson ger lugnande besked om både kusk och häst. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Det inträffade en otäck olycka i åttonde loppet i går kväll på Färjestadstravet. Detta i samband med att Eric Martinsson-tränade Quantum Nikita kvävde sig och körande Angelica Jonsson krokade ihop med ett annat ekipage för att sedan åka i backen.

Publicerad:

Quantum Nikita blev alldeles för het i spets för Angelica Jonsson i åttonde loppet. Det såg därefter väldigt otäckt ut då Angelica krokade ihop med bakomvarande Linda Sedström och Kalle Kula och sedan i hög fart slog i marken.  Angelica transporterades sedan till Centralsjukhuset i Karlstad.

Eric Martinsson går just nu den avslutande proffstränarkursen på Wången och fick se olyckan live via datorn.
– Det var verkligen ingen trevlig upplevelse. Quantum Nikita blev väldigt het och Angelica förskte släppa ledningen, men då kvävde sig hästen och gick omkull. Det såg otäckt ut, men det verkar ändå ha gått bra efter omständigheterna.
Erik fortsätter:
– Angelica åkte ambulans till sjukhuset där hon röntgades, men där hittade man inget. Hon hade dock rejält ont i höften och det var även en axel som fått sig en smäll. Angelica blev kvar på sjukhuset över natten, men ska enligt vad jag fått höra åka hem i dag.

Och Quantum Nikta?
– Hon blev liggande en stund på banan, men reste sig sedan. Hästen kontrollerades av veterinären och det verkar ha gått ganska bra.

Hur länge blir du kvar på Wången?
– Tills på fredag, då ska vi vara klara.
 

Åttonde loppet kördes om som sista lopp och vanns av Modd Indigo och Per Nilsson.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.