Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Omsättningsrekord för Norsk Rikstoto

Foto: Pressbild Norsk Rikstoto
Foto: Pressbild Norsk Rikstoto

Det är vind i seglen för travsportens spelbolag just nu.
Under 2016 omsatte Norsk Rikstoto nästan 3,9 miljarder kronor – den högsta siffran någonsin.
– Norsk Rikstoto och norsk hästsport ska vara stolta, säger vd Harald Dörum i ett pressmeddelande.

Publicerad:

I höstas visade ATG upp bättre omsättningssiffror än någonsin i samband med redovisningen av de tre första kvartalen för 2016. Helhetsrapporten för fjolåret från ATG:s håll dröjer ytterligare ett tag. Däremot släppte Norsk Rikstoto ett pressmeddelande under måndagen och även i Norge går spelet starkt.

Succé för "Jule-Bonanza"
Den norska totalomsättningen landade på 3 880 930 682 kronor, en ökning med drygt fyra procent från 2015. Noteringen raderade ut det tidigare omsättningsrekordet från 2012 med drygt tio miljoner kronor. 
– Vi hade en väldigt bra avslutning på året. Vecka 52, det vi kallade för Jule-Bonanza, var vår näst bästa vecka någonsin. Så det slog verkligen bra ut, säger Harald Dörum, vd för Norsk Rikstoto.
Utöver de 3,9 miljarderna spelades det för 590 miljoner kronor till Norge, sannolikt främst från ATG. Även det ett rekord.
– Det ökade med drygt 126 miljoner kronor eller 27 procent. Även det högst någonsin, förstås.

Tvingas sätta en maxgräns för förluster
Samtidigt står Norsk Rikstoto inför två stora utmaningar framöver. Under 2017 finns kravet från myndigheter att alla spel ska vara registrerade genom ett spelkort hos ombuden – precis som Svenska Spel i Sverige har det – men än så länge behövs inte det på travbanorna.
– Utöver det finns ytterligare en utmaning som ska vara klar till 2019. Då ska vi ha satt en maxgräns för vad en spelare ska kunna förlora under en viss tidsperiod, det är ett statligt direktiv. Norsk Tippning, motsvarigheten till Svenska Spel, har gränsen 20 000 kronor per månad. Det är den maximalt tillåtna nettoförlusten. Något som inte innebär att vi kommer fram till exakt samma gräns. Vi måste hitta en lämplig nivå här. För många är det väldigt mycket att förlora 10 000 kronor en månad medan det inte märks för andra. Vi får inte hamna i en sitaution så de som spelar stort maximerar sin gräns hos oss och sedan fortsätter spela hos andra spelbolag i världen, avslutar han.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.