Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Operation för Ferrari B.R.?

Foto: Roger Svalsröd/TR Bild
Foto: Roger Svalsröd/TR Bild

Världsrekordhållaren Ferrari B.R. gjorde en slät figur i söndagens norska derby. Nu kan fyraåringen tvingas till operation.

Publicerad:

Ferrari B.R. (e. Muscles Yankee) galopperade in i första sväng när han utmanade Cokstile om täten. Hästen kom sist i mål och presterade, trots galoppen, klart under förväntan.
– Jag hörde från hans hals direkt efter galoppen. Han har aldrig haft några problem tidigare och jag förstod tidigt att något inte stod rätt till. Det gjorde också hästen för han tog inte i för fullt efter galoppen, säger Per Oleg Midtfjeld till Equus.

Ferrari B.R. kommer att undersökas igen nästa vecka, men det kan bli tal om halsoperation.
– Han kommer att gå igenom en omfattande undersökning nästa vecka där ska titta i halsen på honom med en kamera. Resultatet där avgör hur det blir gällande en eventuell operation.  Ferrari B.R. galopperade bort sig i Kriteriet och i Derbyt var han sjuk. Tydligen stämmer det inte för honom i de mest penningstinna loppen, men samtidigt är det historia nu och allt fokus ligger på att få honom frisk igen. En frisk Ferrari B.R. kommer att tjäna sina pengar oavsett.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.