Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Örjan har gjort sitt val

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Örjan Kihlström har bestämt sig för att köra Perfect Spirit i Breeders Crown-finalen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Nästa söndag avgörs Breeders Crown-finalerna i Eskilstuna. Örjan Kihlström kvalade in ett flertal topphästar och nu har Solvallakusken bestämt vem av Perfect Spirit och Who's Who han sitter upp bakom. 

Publicerad:

Örjan Kihlström är på god väg att slå sitt smått omöjliga rekord från 2016 då han körde in hela 52.608.943 kronor. Med knappt två månader kvar av 2018 saknas drygt en miljon kronor för Kihlström att passera den siffran. Något som kan bli verklighet kommande helg när Breeders Crown-finalerna avgörs i Eskilstuna.

Kihlström kommer att köra Conrads Rödluva i klassen för treåriga ston och Forfantone Am i klassen för treåriga hingstar och valacker. Dibaba får Kihlström som kusk i klassen för fyraåriga ston. I klassen för fyraåriga hingstar och valacker kvalade Kihlström in både Perfect Spirit och Who's Who. Han har nu bestämt sig för att köra den förstnämnda.
– Det var helt enkelt så att jag tycker att han kändes lite vassare i semifinalen. Who's Who har haft två tuffa uppgifter på sistone och Perfect Spirit har matchats i lugn och ro mot det här. Jag tror han är närmare toppformen även om båda kommer ha flyttats fram efter semifinalen, säger Örjan Kihlström.

Förstapriset i respektive final är 800.000 kronor, Conrads Rödluva, Forfantome Am och Dibaba är alla tre med i premiechansen och tjänar således 1.600.000 kronor vid eventuell seger. Örjan Kihlström är egentligen avstängd i helgen, men får dispens i de fyra Breeders Crown-finalerna på grund av loppens dignitet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.