Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Östersund i Travskoleligan

Foto: Foto: Micke Gustafsson/ALN
Foto: Foto: Micke Gustafsson/ALN

Travskole- och Utselningsligan 2016 avslutades i och med månadsskiftet.
För tredje året i rad stod Östersunds travskola som vinnare i Travskoleligan.

Publicerad:

Travskoleligan är en tävling mellan landets travskolor. Målet är att skapa en gemenskap kring de fyrbenta aktörerna på respektive skola. Syftet är även att utveckla och motivera de yngre aktiva att vilja fortsätta vara aktiva inom sporten.
I tävlingen samlar skolorna ihop poäng. För varje godkänt lopp får de poäng beroende på placering. Tävlingen avgjordes för första gången 2014 - och Östersunds travskola har tagit hem förstapriset varje år.
– Jag blir så obeskrivligt stolt över alla ungdomar som är med i Östersundsteamet. Vår taktik var klar från början och den var att alla ska få vara med och alla ska vilja vara med, säger utbildningsansvarige på Östersundstravet, Anna-Karin Sjölund.
Förstapriset i Travskoleligan är en gemenskapsdag med föreläsare, aktiviteter och mat. 242 poäng samlade Anna-Karin Sjölund och hennes team ihop, tvåa slutade Jägersro travskola på 194 poäng. Totalt var 18 skolor med och tävlade.
I utselningsligan blev det riktigt tajt i toppen, så tajt att det blev två vinnare. Bollnäs Agnes Jakobsson och Östersunds Liv M Sjölund. De selade ut 37 hästar var, vilket gav 74 poäng.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.