Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Över 3.000 segrar – på torsdag gör han comeback

Foto: HANOLD/ALN
Carl-Erik Lindblom är tillbaka i tävlingssulkyn igen. Foto: HANOLD/ALN

En stor kuskprofil med hela 3.428 segrar gör efter nästan fyra års uppehåll comeback på allvar.

Publicerad:

Det är numera 62-årige Carl-Erik Lindblom från Örebro det handlar om. På torsdag kör Carl-Erik tre hästar under Örebrotravets breddloppsdag, samtliga åt proffstränaren Hans Karlsson.
– Både Carl-Erik och hans son Philip är i vårt stall nästan dagligen. Nu har Philip avbrutet sin elitsatsning inom golfen och vill istället gå in för travet. Han går på Travskolan och siktar på att ta ut egen licens efter nyår, berättar Hans och fortsätter:
– Just det här med att Philip är så inne på att satsa på travsporten har nog inneburit mycket tändvätska även för Carl-Erik och är den stora anledningen till att han nu väljer att börja köra lite lopp igen. Både Carl-Erik och Philip är väldigt engagerade.
Den 4 januari 2015 körde Carl-Erik sju lopp i Örebro och vann tre av dessa. Sedan valde han att avbryta kusk- och tränarkarriären. Detta efter framför allt stora ryggproblem. Han gjorde en minicomeback i Ahlsell Legends på Solvalla i mitten av augusti i år (tvåa). Men nu verkar det alltså som att Carl-Erik via sin amatörkörlicens (D1) ska tävla lite mera kontinuerligt framöver.
– Men det blir nog lite lagom, han får ju bara köra i amatörlopp eller familjens hästar. Detta gäller även under breddloppsdagar. Jag frågade dock Carl-Erik om han är lika bra nu som kusk som han var för snart fyra år sedan och han svarade ett säkert ja på den frågan. Han menade på att det är lite som när man lärt sig att cykla, fortsätter Hans Karlsson.
Den sistnämnde har förövrigt anmält hela tolv egentränade hästar till torsdagens breddloppsdag på hemmaplan.
– Det är inget rekord; en tävlingsdag i Visby 1991 hade jag 21 hästar anmälda. Men visst är det ganska mycket med tolv också med tanke på mitt inte så stora stall. Det skulle säkert kosta 16.000-17.000 kronor bara i boxhyror och resor om jag skulle ha startat hästarna på en annan bana och samtidigt hade de också lämpliga uppgifter den här gången.
Carl-Erik kör trion Real Doc (lopp 3), Big Boy Blue (lopp 6) och Triton Hall (lopp 11).  Den sistnämnde ägs av sonen Philip Lindblom.

Fotnot: Travronden har sökt Carl-Erik Lindblom utan resultat.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.