Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Överklagar avstängning: "Tycker det var väl hårt"

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Christoffer Eriksson. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Christoffer Eriksson fick sex dagars avstängning för felaktigt bruk av körspö bakom Twister Bi i Jubileumspokalen.
Något som gör att han missar derbyhelgen på hemmaplan. En dom han tänker överklaga.
– Jag tycker faktiskt den bestraffningen är löjlig, säger han.

Publicerad:

Twister Bi (e. Varenne) svarade för en mersmakande andraplats i Jubileumspokalen där han sprang 1.10,0/2.140 meter autostart utvändigt om vinnaren Readly Express. Eftersmaken blev dock bitter för kusken Christoffer Eriksson som dömdes till sex dagars avstängning samt 10.000 kronor i böter för felaktigt bruk av körspö. Avstängningen sträcker sig över derbyhelgen på Jägersro. En bestraffning han anser felaktig.

Överklagar domen
– Ja, det var väl hårt dömt är min uppfattning. Jag är definitivt emot hårda drivningar och att sådant ska bestraffas därefter. I det här fallet blev jag, och kollegor, överraskade över bestraffningen. Jag manar på honom sju gånger, varav fem är lugna "petningar". 
Ska du överklaga domen?
– Absolut, jag anser ju inte att den är helt rimlig. Kanske är det rena tillfälligheter, men merparten av de ytterst få bestraffningar jag fått i år är just på Solvalla.
Om domen står fast, hur känner du kring av missa derbyhelgen?
– Väldigt tråkigt givetvis, det är ju de dagarna man vill köra och vår största helg på Jägersro.

Kostar 5.000 kronor – vid förlust
Svensk Travsports sportchef, Petter Johansson, redogör för processen.
– Överklagan går vidare till överdomstolen och väl där pratar överdomstolen med måldomaren och den drabbade och tittar på de filmer som finns och tar utifrån det ett beslut, säger han.
Om beslutet kvarstår innebär det en kostnad för den aktive.
– Det varierar beroende på hur många lopp man kört, men för kategorien som kör mycket – över 500 lopp – är kostnaden 5.000 kronor i sådant fall, säger förbundets domarbas, Staffan Falk.
Årligen överklagas omkring 20 stycken beslut.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.