Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Överlägsen från spets: ”Nu trimmar vi för det”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Alfred Zonett och Robert Bergh. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Robert Berghs löfte övertygade på nytt. Nu är siktet inställt på kriteriet. 

Publicerad:

Robert Bergh njöt efter andra raka segern bakom nyförvärvet Alfred Zonett (e. Muscle Hill). Treåringen debuterade för Bergh med en övertygande dödensseger på Solvalla. Andra raka segern blev minst lika övertygande. Trots viss uppvaktning i ledningen var konkurrenterna chanslösa att nå Alfred Zonett. Treåringen satte kullkamraterna på plats på 1.13,9a/2640 meter. 
– Med den här har jag hellre en het Norberg utvändigt och kör 14-tempo än att vara ensam och köra 17-tempo. Jag fick mer att köra med, sade Bergh i vinnarcirkeln.
Nu lär Alfred Zonetts namn bli intressant till Svenskt Travkriterium.
– Nu har han redan vunnit över 2600 meter och det blir perfekt med de här två loppen han har fått. Nu trimmar vi för det. 

"Hur stark som helst"

Det blev en fin upploppsduell mellan Qahar Q.C. (e. Scipion du Goutier) och Antonio Trot i Open Trot-stayern. Ulf Ohlsson och Qahar Q.C. gick till slut segrande ur den striden och segern blev till slut säker. Dessförinnan hade Qahar Q.C. körts till ledningen. Segertiden blev 1.14,0/3680 meter. 
– Han är precis hur stark som helst. Ni kanske tror att jag står och svamlar här, men jag torr att han springer ett varv till i samma fart. Jag har inte kört honom trött än, sade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.
Förstapriset i Open Trot-stayern var 250 000 kronor. 

Reijo Liljendahl och Ulf Ohlsson fortsätter att körde framgångar. Den här gången var det favoriten Mrs Lindy (e. Cantab Hall) som kunde spurta till en övertygande seger efter ett lopp i tredje utvändigt med Ulf Ohlsson. Andra raka segern togs på kilometertiden 1.12,3a/1640 meter. 
– Det är en bra häst under utveckling – äntligen börjar hon fungera. Jag tror att hon är bättre bakifrån och jag var nöjd med att hon fick den resan hon fick, sade Reijo Liljendahl i vinnarcirkeln. 

Dubbelt Kontio

När miljonärerna gjorde upp blev det ett dramatiskt upplopp. Favoriten Muscle Hustle återkom långt ut i banan efter en tidig galopp. Samtidigt hade Beau Mec tagit ner ledande Enterprise och mitt på upploppet kom luckan för Ubertino Grif (e. Libeccio Grif)och Jorma Kontio som kunde spurta till seger. Kontio ersatte tränaren Alessandro Gocciadoro i sulkyn.
– Det var en jättetrevlig häst att köra och han spurtade jättebra när luckan kom, sade Kontio i vinnarcirkeln.
Segertiden blev 1.10,6a/1640 meter och tvåa i mål blev en tapper Beau Mec. 

Global Undecided (e. Prodigious) kom till start med fyra galopper på sina fem senaste starter. På Bergsåker gick han felfritt och då vann han hur enkelt som helst. Efter ett lopp i kön bjöd Jorma Kontio på en rejäl svepning bakom Timo Nurmos fyraåring. Redan i slutsvängen satt ekipaget i ledningen och sedan var det bara Heading Reference som kunde haka på vinnaren hyggligt över upploppet.
– Han gjorde det bästa loppet i karriären i dag och han höll farten bra på upploppet. Han vann säkert, sade Jorma Kontio i vinnarcirkeln.
Klockan stannade på 1.13,1a/2140 meter. 

Amatörpris till Dahlén

Trots oklar form kunde Minnestads El Paso (e. Adrian Chip) infria det stora favoritskapet i Bergsåkers Stora Amatörpris. Rebecca Dahlén kunde köra sig till ledningen tidigt och väl där var hästen helt överlägsen. Klockan stannade på 1.13,0a/2140 meter.
– Han var sjuk i finalen när han var tvåa och han tog lite illa vid sig av det. Han är inte helt i ordning och har inte den formen som han hade för två månader sedan. Det var bara jag som var orolig över upploppet och ryckte allt jag kunde fast det inte behövdes, sade Rebecca Dahlén i vinnarcirkeln. 

Håkan Skoglund och hans Art Nökkve  (e. Lome Kongen) tog det lugnt från sina tillägg och väntade med attacken till slutrundan. Efter lite draghjälp i tredjespår kunde ekipaget köra sig hela vägen till ledningen i slutsvängen. Den enda som kunde haka på var Björs Frej, men åt vinnaren kunde han ingenting göra. Från 80 meters tillägg travade Art Nökkve 125,5/3220 meter.
– Det gäller att spar på krutet, särskilt med nordsvenskar tycker jag. Han är helt fantastisk och man blir lycklig själv av honom, sade Håkan Skoglund i vinnarcirkeln. 

Rätt V75-rad: 3–2–2–12–5–5–14
7 rätt: 586 kr
6 rätt: 15 kr
5 rätt: jackpot 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.