Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Överlägsen vinnare i franska "derbyt"

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75

Frankrikes "derby" Criterium des 4 ans blev en fartfylld historia.
När favoriterna hade kört färdigt flög stoet Darlig de Reux till en överlägsen seger.

Publicerad:

Vincennes arrangerade stortrav under lördagen men kunde inte bjuda på något sommarväder, regnet gjorde banan kladdig i början av tävlingsdagen och under huvudlöpningen. Timoko-sonen Dreammoko forcerades till ledningen men fick inte sitta ifred då kullens kung som två- och treåring Django Riff masserade på utsidan och in mot upploppet hade Django Riff kopplat grepp, där tröt dock krafterna. Darling de Reux (e. Prodigius) serverades en smörresa i tredje par utvändigt av David Thomain som flög fram till en överlägsen seger. 

Unik dubbelseger till ston
Sébastien Guarato tränar stoet och det var hans första seger i Grupp I-loppet. Segertiden skrevs till 1.12,2 – fyra tiondelar från löpningsrekordet trots väderleken – och förstapriset uppgick till 108.000 euro. Tvåa slutade ytterligare ett sto, Draft Life (e. Ubriaco), och tredjeplatsen till Dragon des Raceques (e. Love You). Senast ett sto vann Criterium des 4 ans var 2007 genom Pirogue Jenilou och ston på såväl första- som andraplats har inte inträffat på minst 47 år. Det var även avelshingsten Prodigius första segrare i loppet. Någon lycka var det inte för Björn Goop-tränade Dandy de Godrel som tappade från start och kunde inte förbättra sig under loppets gång. 

Super Ariel tapper
Prix du Rouergue innhöll flera svenskintressen, bäst gick det för Super Ariel, körd av Gabriele Gelormini, som svarade för en storstilad insats. Trots att ha avancerat fram till dödens när tempot var högt uppskruvat hade hon spurtkrut kvar efter att ha blivit avlöst, men åkte dit på linjen mot Vanille du Dollar.
Venkatesh låg på kraftigt i loppet och hade inget kvar i tanken till slut, Radiuex kom aldrig riktigt in i loppet och Udo's Oiler galopperade i tidigt skede.

I övrigt noterades det att...
...Menhammar-ägde Queasy var med i montéloppet Prix de Concarneau men kroknade efter ett offensivt upplägg. Där fick vi se en överlägsen vinnare i sexårige Billy de le Calade (e. Quick Wood) som vann på fina 1.14,1/2700 meter och segern var värd 32.400 euro. 
...Coup de Poker (e. Coktail Jet) vann Grupp II-löpningen Prix Albert Demarcq för femåringar efter en resa i rygg på ledaren. Segern var värd 54.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.