Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Papagayo E. tränas

Foto: Micke Gustafsson/Aln
Foto: Micke Gustafsson/Aln

Rapporterna kring Papagayo E. är relativt ljusa efter den gaffelbandsskada han ådrog sig för ett par månader sedan.

Publicerad:

Norske Papagayo E. har inte synts till på travbanan sedan juli månad. Hästen drabbades av gaffelbandskada och de första prognoserna var allt annat än bra. Det var till och med tal om att karriären kunde vara över. Tränare Jan Kristian Waaler har däremot positiva besked att komma med nu efter ett par månaders konvalecens.
– Papagayo E. tränar varje dag, men vi kommer ta det lugnt. Det finns ingen anledning att skynda, framför allt inte med en sådan här typ av häst. Det är ingen fara för att karriären ska vara över så som det ser ut i nuläget och vi siktar på start efter sommaren 2017, säger Waaler.
Vinnaren av Yonkers International Trot 2015 har totalt tjänat drygt 8,2 miljoner norska kronor och har tolv segrar på 30 starter så här långt i karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.