Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pastore Bob vann Carl Philips: "Inte förvånande"

Foto: ROGER SVALSRÖD/KANAL 75
Johan Untersteiner och Pastor Bob (arkivbild). Foto: ROGER SVALSRÖD/KANAL 75

Johan Untersteiners nyförvärv fortsätter att nå nya höjder.

Publicerad:

Christoffer Eriksson fick chansen att hoppa upp bakom Pastore Bob (e. From Above) då Johan Untersteiner satt bakom J.H.Mannerheim i Prins Carl Philips Jubileumspokal. Det klagade inte Christoffer Eriksson över. För när starten gick höll han först på att skicka Pastore Bob till ledningen, men han fick nöja sig med rygg på favoriten Justice Ås. När denne varvade på 1.11,1 satt Pastore Bob med gott om krafter fast i rygg. När upploppet kom så öppnade sig en lucka som på beställning och Pastore Bob kunde accelerera förbi både ledaren och framför allt Disco Volante som spurtade till andraplatsen efter ett lopp i andra utvändigt.
– Det var roligt att få chansen. Jag har ju sett hästen göra flera bra lopp hos Johan tidigare. Nu gick han upp i klass, men han kändes fin direkt i provstarterna. Vi fick rygg och bra tempo, då hade jag mycket att köra med i sista sväng. Vi hade tur att få luckan i precis rätt läge, sade Eriksson i vinnarcirkeln.

"Inte förvånande"

Segertiden landade på fina 1.10,7a/1640 meter. På fyra starter i Johan Untersteiners regi har hästen nu tre segrar, på vilka han har tjänat över en halv miljon kronor.
– Han vann ju på en elvatid åkandes i Halmstad för ett par starter sedan så tiden är absolut inte förvånande. Han har verkligen utvecklats och det är jätteskoj att det har gått så bra, sade Johan Untersteiner till Kanal 75. 
Dagens triumf var värd 250 000 kronor och den togs närmast före Disco Volante och Justice Ås.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.