Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Perssons treåring fortsatt obesegrad

Foto: Christer Norin/ALN
Jan-Olov Persson har ett löfte i treårige Månlykke A.M. På tisdagen i Gävle tog hingsten efter Månprinsen A.M. sin tredje raka seger. Foto: Christer Norin/ALN

Månlykke A.M. vet fortfarande inte hur det känns att förlora. Under Gävletravets tävlingar på tisdagen tog hingsten sin tredje raka seger.

Publicerad:

Kajsa Frick hade inga problem med att anföra kvällens inledande lopp med Christian Hansens Rossi One (e. Scarlet Knight). 
– Han är stänkrädd och galopperade senast. När jag kunde behålla ledningen såg det bra ut, sade segerkusken.

Fortsatt obesegrad är treårige Månlykke A.M. (e. Månprinsen A.M.) som tidigt hittade till tät i sin tredje start. Körde till seger gjorde tränaren Jan-Olov Persson.
– Det är inte enkelt som treåring att bara kryssa mellan hästar från tillägg. Det rör sig om en fantastiskt fin häst, berömde kallblodskungen.

Tredje raka segern tog också Ulrika Wällstedts New Aviator (e. From Above). Mads H Nielsen använde sig av receptet spets och slut, men den sista biten stod det och vägde och segern blev knapp.
– Hästen gör inte mer än vad han ska och han fuskade med aktionen. Vi hade tur i dag, men han vill verkligen springa. Hästen har haft mycket bekymmer och detta är ett snyggt tränarjobb, berömde kusken.

Janaxel Näsman vann ett uttagningslopp till Amatör-SM med egentränade Oneofthosedays (e. Sinou Madrik). Styrkan användes via full körning utvändigt om ledaren och segern blev till slut säker.
– Vi fick lite problem med hästens ben då det blev några starter för mycket. Han är ej tvärspeedig och har alltid en svacka i sista sväng. Jag kände mig ändå ganska trygg. Jag sade innan loppet att jag skulle bli förvånad vid förlust, avslutade Janaxel Näsman.

Lars-Göran Söderberg kom till Gävle i angeläget ärende. Med sin Arnie’s Best Boy (e. Super Arnie) kunde han gå undan till seger efter ett passande högt tempo.
– Tempot passade verkligen bra, men jag ville inte bli ensam så tidigt. Jag tror att jag ganska snabbt kommer att köra in 100.000 kronor med honom, siade tränaren och kusken.

Jennie Moods Järvsö Jomar (e. Slått Eld) kördes till seger av Oskar Kylin-Blom. Efter att blivit hängande länge löste det sedan sig väl från rygg ledaren. På upploppet var ekipaget i en klass för sig.
– Jag fick en fin start och testade framåt direkt, men fick svar. Jag hade tur som till slut hittade ner. Luckan kom hårfint och det här är en fantastiskt fin travare. Han kommer att bli bättre med mer rutin och kan bli riktigt bra, sade kusken.

Helena Ehns Primus Altero (e. Campbell Hall) kunde trots jobbig löpning avgöra i det sista steget.
– Det verkade som att ingen ville göra grovjobbet. Jag hade tussarna kvar in mot upploppet och kände att jag hann dit, sade Helena Ehn som dessutom hann med att göra segergest.

Tidig ledning blev det för en pigg Julia Kaulitz (e. Varenne). Kaj Widell körde stoet till säker seger på övertygande vis åt Ann-Chatrine Svensson före comebackande Sloppy Joe.
– Jag har lagt om träningen och kör nu lite lättare pass med henne. Hon har blivit rejäl, konstaterade tränaren.

Jörgen Westholms lärling Oskar J Andersson spräckte segernollan med stallets Turbo Torp (e. Make It Happen) via ledning från start till mål.
– Det är alltid skönt för ägarna att få besöka vinnarcirkeln, avrundade segerkusken kvällen.

JOHAN BERGMAN

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.