Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Piraten glänste på Axevalla

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
On Track Piraten och Rikard N Skoglund vid seger på Romme i fjol. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Andra starten tillsammans – andra segern. Rikard N Skoglund är fortsatt obesegrad bakom On Track Piraten. På lördagen vann ekipaget från ledningen i gulddivisionen på Axevalla.

Publicerad:

On Track Piraten (e. Kool du Caux) fick ingen vidare start, men såg till att hålla andrahandsfavoriten Nimbus C.D. bakom sig. Rikard N Skoglund var därmed först fram och kunde överta ledningen från Target Kronos.
– Jag var lite orolig inledningsvis. Han tog ett halvt galoppsteg på den här halvlösa banan, men redde ut det själv. "Robbans" häst var faktiskt före ett tag, men vi fick överta spets och väl där kändes det bra, sade Skoglund.

Han fick sedan bestämma farten efter eget tycke och smak under stora delar av loppet. Robert Bergh körde så småningom fram till dödens med Nimbus C.D, men fuxen förmådde inte att gå i närkamp när upploppet nalkades.

Där gick i stället On Track Piraten undan till en enkel seger på tiden 1.15 blankt över lång distans.
– Det är som att köra en sportbil. Man måste uppleva det själv för att förstå, sade Skoglund efteråt.
– Man blir inte ett dugg nervös när man kör honom. Det känns som att han reder ut det mesta – man är mer av en passagerare.

Nimbus C.D. tröttnade från dödens och för Platon Face slutade lördagen med galopp. Tvåa i mål var Västerboonthenews och bakom denne följde Target Kronos.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.