Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Piraten" sjuk i lördags: "Presterade inte normalt"

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Hans R Strömbergs On Track Piraten var trött redan halvvarvet från mål i V75-finalen i lördags. Under tisdagen fick Rättviktränaren beskedet om att hans stjärna var nedsatt av en halsinfektion.

Publicerad:

På förhand målades det upp som en tvåhästarsduell mellan Nuncio och On Track Piraten. Segraren? Robert Berghs Kadett C.D. On Track Piraten var trött redan halvvarvet från mål och många oroades över att allt inte stod rätt till med hästen. Under tisdagen fick Hans R Strömberg också beskedet om att hans häst var nedsatt av en halsinfektion.
– Han står med halsinfektion nu och det kom så klart olägligt. Samtidigt är det jätteskönt att få ett svar på varför han var matt så pass tidigt. Han var det redan 400 kvar och det var inte normalt. Hästen brukar hålla mycket längre än så.

Vad betyder det inför framtiden?
– Det blir ingen start på Romme nästa helg som jag hade planerat. Nu får "Piraten" vila och ta igen sig helt enkelt.

Men du har inte gett Olympiatravet helt?
– Han kommer inte att vara med i något kval i alla fall. Det är i så fall om vi skulle bli inbjudna genom ett wild card.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.