Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Piraten som vanligt

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
On Track Piraten tog sin sjunde raka seger. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Sjunde raka segern och det 22:a fullträffen inom V75!
On Track Piraten fortsätter att glänsa och hade inga problem att ta hem ännu en guldfinal (V75-3) för Johnny Takter.

Publicerad:

Hans R Strömberg-tränade On Track Piraten (e. Kool du Caux) fick under fredagskvällen priset som Årets Äldre vid hästgalan. Lite varför nioåringen erhöll den utmärkelsen visade Piraten i eftermiddag vid enkel spetsseger i guldfinalen. Enda lilla motgången under loppet var starten, där On Track Piraten inte lyckades svara ut Royal Fighter. Men Johnny Takter kunde köra sig till spets i andravågen, då Jennifer Tillman bara svarade en liten bit. Efter 1.14,5 första rundan fanns det ingen som kunde utmana Rättviks stolthet.
– Hästen är helt fenomenal. Han är väldigt rytmisk och kraftfull och det känns som en njutning att sitta bakom honom, sade Johnny, som kunde notera segertiden till 1.12,4a/2.140 meter.
Förstapriset var 250.000 kronor.

Carabinieri skapade staket
Peter Untersteiners Carabinieri (e. Wellino Boko) har tokform. Under lördagen tog han femte raka segern, detta efter en väldigt stark avslutning. I de sista stegen fångade han in ledande Thai Navigator. Segertiden blev 1.13,0a/2.140 meter.
– Det var otroligt långt fram, men hästen spurtade fantastiskt. Han är så positiv, man kör honom på två fingrar och är otroligt bra. Det är en riktig drömhäst, sade Untersteiner.

Spetsseger blev det även för Dan Widegren-tränade Hall Of Fashion (e. Conway Hall) i klass II-finalen. Christoffer Eriksson fick köra 1.14,8 första 1.500 och höll undan med vad som behövdes på 1.13,8a/2.140 meter.
– Hästen blir bara smidigare och starkare för varje gång jag kör honom, sade Christoffer, som fick hjälp av Dan Widegren:
– Jag var väldigt nervös i dag, men det såg bra ut under hela loppet. Hemma försöker vi låta honom vara som en kung.

I bronsfinalen (V75-5) föll storfavoriten Master Crowe efter tredjespår fram till dödspositionen. Det var Thomas Uhrberg som höll undan från ledningen bakom egentränade Young Farmer (e. From Above).
– Jag  tvekade länge om taktiken, men hade bestämt mig för att prova i spets om hästen kändes bra i provstarten. Det gjorde han och då provade vi där framme. Det ska till en väldigt bra häst för att slå Young Farmer från utsidan.

Robert Berghs Aileron (e. Scarlet Knight) forcerades till spets 1.500 meter från mål och lyckades hålla undan hela vägen.
– Jag tycker väl inte att hästen varit helt på topp i de två senaste starterna, men nu var det final och vi hade slipat lite extra och gjort några småändringar. Det fungerade fint, sade Robert.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.