Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Planen för Propulsion

Foto: Thomas Blomqvist
Daniel Redén och Propulsion. Foto: Thomas Blomqvist

Tidigare i veckan blev det klart att Propulsion satsas mot Prix d'Amérique för tredje året i rad. Han gör det med ett nytt upplägg – Daniel Redén berättar om förberedelserna för sin superstjärna.

Publicerad:

Ifjol var Propulsion (e. Muscle Hill – Danae) med i både Prix de Bourbonnais och och Prix de Bourgogne inför sin start i Prix d'Amérique. Denna vända kommer upplägget bli helt annorlunda. Propulsion kommer enbart att starta på hemmaplan innan det är dags för det stora slaget på Vincennes i slutet av januari.
– Propulsion älskar att vara här hemma på gården och träna i sanden. Vi kommer att lägga upp det helt annorlunda denna gång och vi laddar för fullt här hemifrån. Jag ska hitta ett bra schema för honom där han ska starta, men jag har inte bestämt mig för vilka lopp det blir än. Det är i alla fall klart att han bara kommer att starta i Sverige och sedan direkt ner för att starta i Prix d'Amérique, säger Daniel Redén.

Efter andraplatsen i Elitloppet i maj ståtar Propulsion med sex raka segrar. Han har vunnit Norrbottens Stora Pris, Årjängs Stora Sprinterlopp, Hugo Åbergs Memorial, Åby Stora Pris, Trotting Masters och C.L. Müllers Memorial.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.