Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Policy of Truth vann Birger Bengtssons minne

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Skador spoilerade fjolårssäsongen, men nu är Policy of Truth i toppslag igen. På lördagen tog sexåringen sin andra raka seger när han avgjorde Birger Bengtssons minne med ännu en stark avslutning.

Publicerad:

Pastore Bob tog ledningen i en snäv situation i första sväng där Target Kronos galopperade. Johan Untersteiners häst fick sedan Disco Volante på utsidan och tätduon varvade på 1.11,5 i gulddivisionsloppet över kort distans.

Då gjorde Erik Adielsson sitt drag bakom favoriten Policy of Truth (e. Explosive Matter). När han styrde ut från andra ytter var Reijo Liljendahls häst med på noterna och tog sig snabbt fram utvändigt om ledaren. 

"Otroligt effektiv löpstil"

En sväng senare var Policy of Truth främst och han vann sedan säkert på nya löpningsrekordet 1.10,4. Segern var hästens andra raka och efter ett tungt fjolår, då det bara blev tre starter, närmar sig E3-vinnaren från 2015 nu sex miljoner intravade kronor.
– Han fick ett bra lopp och var riktigt, riktigt fin i dag. Den här hästen har en otroligt effektiv löpstil och är fantastiskt trevlig att köra, sade Adielsson som körde Policy of Truth för åttonde gången i följd.

Policy of Truth sköts om av Emma Haag och är uppfödd av Stefan Johansson som också är delägare till hästen. Han hade en känslosam stund i vinnarcirkeln.
– Det är alltid speciellt när hästen som betytt mest i mitt liv startar. Det är svårt att sätta ord på det. Egentligen har han varit bra hela tiden, men det har strulat sedan början av fyraååringssäsongen, sade Johansson som sedan fick frågan om hur han följer sin stjärna i vardagen.
– Jag mer eller mindre lever för den här hästen, löd svaret.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.