Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Princess Face skadad – går till Ready Cash

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Princess Face har gjort sin sista start.
Nu väntar avelsarbete för stjärnan.
– Hon var fantastisk på tävlingsbanan men jag tror att hon blir ännu bättre i aveln, säger Courants ägare Anders Ström.

Publicerad:

Tanken var att Princess Face (e. Muscle Hill – Hepburn Broline) skulle ha gjort ett par starter på Vincennes kommande veckor. Så blir det inte, hon har dragit på sig en lättare skada och därför är tävlingskarriären över.
– Hon har undersökts av veterinär och det visar sig att hon fått en smäll på ett bakben. Det har blivit en svullnad och läkningsprocessen tar upp till två månader och då blir det ju svårt att ha henne i ordning till Prix d'Amérique-dagen och övriga startfillfällen i februari som var tanken, säger Courants ägare Anders Ström.

Var det spikat att hon skulle gå till avel den här säsongen "ändå", så att säga?
– Ja, det var det faktiskt. Men hon såg så fantastiskt bra ut i Criterium Continentale och då tänkte man att hon borde tävla en säsong till.
– Men man vill ju se avkomman efter Princess Face - Ready Cash alltså... Dessutom köpte jag hästen av "Ludde" för bland annat avelsbiten.
Första partnern i aveln är således spikad.
– Ja, nu tar Magnus Rundgren på Am Bloodstock över, han sköter avelsbiten och har bokat Ready Cash. Det är en väldigt intressant korsning!
Ditt bästa minne med Princess Face på tävlingsbanan?
– Det är vinsten i Drottningens Pokal i fjol. Hon gjorde ett kanonlopp då och dessutom var min pappa med den dagen, det var extra roligt.

Princess Face gjorde 25 starter, tog sju segrar och tjänade 4 642 084 kronor under sin karriär. Största segrarna är i Drottning Silvias Pokal och korta E3. Vid den sistnämnda segern noterade hon 1.11,1/1640a vilket fortsatt är svenskt rekord för treåriga ston.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.