Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsion krossade allt

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Propulsion tog en överlägsen seger för Örjan Kihlström. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Vintern i Frankrike blev inte vad tränare Daniel Redén hade hoppats på. Efter två månaders uppehåll var Propulsion tillbaka på tävlingsbanan och han gjorde processen kort i Guldbjörn på Umåker.

Publicerad:

I Guldbjörken, tillika den fjärde och sista deltävlingen till Olympiatravet, imponerade Daniel Redéns Propulsion (e. Muscle Hill) mycket. Från spår sju bakom bilen var Örjan Kihlström försiktig från start och tog sig sakta men säkert fram först utvändigt om ledaren. 

Väl där var det inte någon diskussion kring var segern skulle hamna. Redan 500 meter från lade Örjan Kihlström in ytterligare en växel och Propulsion tryckte sig till spets och sedan lämnade han konkurrenterna över upploppet och segermarginalen blev 30-talet meter.
– Det såg bra ut. Det är kallt och det blåser, men det såg riktigt bra ut. Han var taggad redan i provstarten och det är sällan man kan springa ifrån guldhästar på det här sättet. Det känns som att det kommer att bli ett väldigt bra år för hästen. Han kommer vara åtminstone 20 meter bättre än ifjol, det kan jag lova.

I och med segern bjuds Propulsion in till Olympiatravets final med 1,5 miljoner i förstapris. Loppet körs på Åbytravet kommande lördag, den 29 april. Åbytravet lär dock då klara sig utan Propulsion i Olympiatravet.
– Planen är att hästen ska till Finland redan imorgon, söndag och sedan siktar vi på att starta i Finlandia Ajo, säger Daniel Redén.

Örjan Kihlström efter segern:
– Det är alltid härligt att sitta bakom en sådan här häst och han verkar ha tagit vintern på bästa vis. Han har egentligen inga direkta svagheter och jag blir inte förvånad om han tar ytterligare ett kliv till i år.

Segertiden för Propulsion noterades till 1.12,7a/2.140 meter.

Inbjudna till Olympiatravet 2017:

Your Highness – Titelförsvarare
Voltigeur de Myrt – Wild card
Lionel – Wild card
Nuncio – Wild card
Black d'Avril – Wild card
Kadett C.D. – Vunnit uttagningslopp
Spring Erom – Vunnit uttagningslopp
Nadal Broline – Vunnit uttagningslopp
Propulsion – Vunnit uttagningslopp

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.