Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsion mot Pd'A!

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Propulsion. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Den senaste tiden har Daniel Redén varit tveksam till framtiden för sin superstjärna Propulsion. Nu är beslutet fattat – det blir en ny satsning mot Frankrike och Prix d'Amérique.

Publicerad:

Med över tio miljoner kronor insprunget har Propulsion haft sitt bästa år någonsin. Hästens tränare Daniel Redén flaggade ett tag för att 2018 kunde bli hingstens sista år på tävlingsbanan, men nu är beslutet fattat om fortsättning. Daniel Redén siktar på Prix d'Amérique 2019 med sin stjärna. Stallet meddelar också via sin hemsida att Propulsion inte kommer att vara tillgänglig i aveln 2019.
– Propulsion är fortfarande så bra på tävlingsbanan att vi i samråd bestämt oss för en fortsatt tävlingskarriär. Hästen får själv bestämma och visa när han inte längre vill tävla och vi kommer inte att använda honom i aveln nästa år, åtminstone inte som det ser ut i nuläget. Nu tar vi sikte på Prix d'Amérique och eventuellt även ett nytt försök i Elitloppet, säger Daniel Redén via stallzet.se.

Propulsion har tagit flera stora segrar under 2018. Hingsten har varit etta i följande lopp: Norrbottens Stora Pris, Årjängs Stora Sprinterlopp, Hugo Åbergs Memorial, Åby Stora Pris, Mastersfinalen och C.L.Müllers Memorial. Dessutom var han trea i Prix d'Amérique och tvåa i Elitloppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.