Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Prövar lyckan i Norge

Foto: Roger Svalsröd/TR Bild
Kriterievinnaren Hard Times derbykvalar nästa onsdag. Foto: Roger Svalsröd/TR Bild

Nästa vecka är det kvaltider på Bjerke. I dagarna tre körs uttagningslopp till åtta klassiska finaler och sammanlagt 21 svensktränade hästar kommer till start.

Publicerad:

Kvalen inleds på måndagen med försök till Derbyt och Stoderbyt för kallblod samt Stokriteriet för varmblodiga hästar. Det senare kvalet saknar svenska representanter, men till kallblodsklassikerna finns totalt nio blågula hästar med i startlistorna. 

Jan-Olov Persson tar ut fem hästar på måndagen, bland andra Tekno Eld som jagar revansch på Philip Ess efter att ha fått se sig besegrad i det svenska Derbyt.

Holm och Bjurman tar chansen

Kallblodigt blir det även på tisdagen då treåringarna kvalar till såväl Kriteriet som Stokriteriet. Jerker Bjurman och Caroline Holm försvarar de svenska färgerna bland stona medan tidigare nämnde Persson har en kvartett till start i den öppna klassen, däribland vinnaren av Svenskt Kallblodskriterium, Eld Rask. 

På tisdagen körs också uttagningsloppen till varmblodens kriterium. Där tar Marcus Lindgren ut halvmiljonären Stoletheshow medan Jörgen Westholm och Erik Berglöf kommer med Dream Cash respektive Beaks Manello.

Kriterievinnaren derbykvalar

Försöken till Derbyt och Stoderbyt rundar sedan av kvaldagarna på onsdagen. Björn Goops Easy Creation kvalar i stoklassen och Hard Times i den öppna. Fjolårets norske kriterievinnare tränas av Bergsåkersamatören Ola Åsebö.

Till varmblodens derby och stoderby körs sex uttagningslopp med två finalplatser vardera. I övriga klasser är försöken tre till antalet och där går fyra hästar vidare från varje kval. Samtliga finaler körs den 9 september på Bjerke.

FAKTA

Svensktränade hästar i norska kval

Kallblod

Derbyt: Björlifix, Månlykke A.M. och Tekno Eld (Jan-Olov Persson), Spang Viktor (Fredrik Fransson.

Stoderbyt: Brenne Bitti (Jörgen Westholm), B.W.Mimmi (Caroline Holm), B.W.Sessa och Stjärnblomster (Jan-Olov Persson), Moddelina (Robert Skoglund).

Kriteriet: B.W.Prinsen, B.W.Rune, Eld Rask och Guli Roy (Jan-Olov Persson).

Stokriteriet: B.W.Anna och B.W.Laika (Caroline Holm), Rappodina (Jerker Bjurman).

 

Varmblod

Derbyt: Hard Times (Ola Åsebö).

Stoderbyt: Easy Creation (Björn Goop).

Kriteriet: Beaks Manello (Erik Berglöf), Stoletheshow (Marcus Lindgren).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.