Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Raketstart för Järpedal: ”Får nypa sig i armen”

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Callmeawinner. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Lars Järpedal kommer från ett succéår. Ett par veckor in i 2019 har stallet en segerprocent på 50 efter en dubbel i Karlstad. 

Publicerad:

Åbytränaren Lars Järpedal kan titta tillbaka på fjolåret som ett rekordår. Han kan titta tillbaka på måndagskvällen i Karlstad som ännu en succé. Med två hästar till start lämnade Järpedal Färjestad med lika många segrar. I två raka lopp vann Callmeawinner och Okaloosa Bell.
– Det är helt otroligt, det är så att man får nypa sig i armen, sade Järpedal till Kanal 75 när dubbeln var fulländad.
Dessförinnan hade Mikael J Andersson fått bestämma i ledningen bakom Callmeawinner (e. Great Challenger). Då fanns det enda hotet i rygg i form av Luna Nere Doc, som också närmade sig i mitten på upploppet. Men sedan kom en snöplig galopp och då blev segern säker för Järpedals femåriga sto. Klockan stannade på 1.17,7a/2140 meter.
– Det blev hårdare än jag trodde faktiskt, men hon gjorde det bra och det gick fort till slut. Vi får vara jättenöjda, sade Järpedal till Kanal 75.

"Lite oroliga"

I loppet därpå var det dags för stallkamraten Okaloosa Bell (e. Pastor Stephen) att kliva fram. Efter ett lopp i rygg på ledaren hittade körande Andreas Andersson ut i andra utvändigt inför slutsvängen. När kusken drog i högertömmen på nytt bet det bra i tredjespår och segern blev säker på 1.16,4a/2140 meter.
– Han körde fantastiskt bra Andreas. Vi var lite oroliga för att hon är lite stänkrädd. Men hon bara skakade på huvudet lite, sedan skötte hon sig exemplariskt. Jag fattar inte att detta är sant, sade Järpedal.
Tränaren har haft åtta hästar till start under 2019. Det har slutat med fyra segrar, en fjärdeplats, en femteplats och två galopper.

Stoet glänste

Axevallaamatören Toebjörn Simberg och hans sto Fantastica (e. Love You) fick ett behagligt upplopp när sexåringen tog karriärens andra seger. Efter ett lopp i andra utvändigt kunde ekipaget lämna konkurrenterna långt bakom och gå i mål på 1.16,0a/2140 meter.
– Det gick enligt planerna och vi fick ett perfekt lopp. Sen var det lugnt kan jag säga. Hon hade bomull i öronen och allt – det är hög kapacitet i den här hästen, sade Simberg till Kanal 75. 

Måndagens vinnare i Karlstad
Lopp 1: Gateruds Amarula (e. Pastor Stephen) – Erik Berglöf
Lopp 2: Simb Triumph (e. Pine Chip) – Thomas Dalborg
Lopp 3: Lygna Gutten (e. Åsajerven) – Knut Arne Ödegaard
Lopp 4: Callmeawinner (e. Great Challenger) – Mikael J Andersson (Lars Järpedal)
Lopp 5: Okaloosa Bell (e. Pastor Stephen) – Andreas Andersson (Lars Järpedal)
Lopp 6: Linguini (e. Orlando Vici) – Carl Johan Jepson (Ingbritt Persson)
Lopp 7: Fantastica (e. Love You) – Torbjörn Simberg
Lopp 8: Åsens Aragon (e. Red Hot Dynamite) – Carl Johan Jepson (Caroline Björkegren)
Lopp 9: Bobbery (e. Gallant Baron) – Petter Karlsson (Daniel Schützer)
Lopp 10: Vollanfaks (e. Järvsöfaks) – Per Ludvig Nilsen

Lira nästa gång: Luna Nera Doc galopperade i striden och såg stark ut. Nästa gång!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.