Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ranch Kelly bäst i Finland

Foto: Anu Leppänen/Suomen Hippos
Ranch Kellys ägare Anne Luttinen (i mitten) tar emot priset för årets häst. Foto: Anu Leppänen/Suomen Hippos

Seger i Suur-Hollola, uppvisning i Finskt Mästerskap och ett världsrekord på Vincennes. Ranch Kelly hade ett suveränt 2018 och på lördagen utsågs hon till årets häst i Finland.

Av: David Grudd, Marja Mahlamäki
Publicerad:

Anne Luttinens sto travade in över 300.000 euro i fjol och vann elva lopp – samtliga med Hannu Torvinen i sulkyn. Hon tilldelades utmärkelsen på den finska travgalan som hölls i Seinäjoki.

Där hedrades även Hachiko de Veluwe. Timo Nurmos derbyvinnare fick priset för årets fyraåring. Bland de ett år yngre hästarna föll valet på segerstaplaren Graceful Swamp. Svenskfödda Attack Diablo och Staro Miami uppmärksammades också på galan. Den förstnämnde utsågs till årets äldre häst på hingst- och valacksidan medan Staro Miami, som var vinstrikast i finsk travsport under fjolåret, fick ett hedersomnämnande. Bland kallbloden fastnade juryn för Costello.

Priserna för årets kusk och årets tränare gick till Mika Forss respektive Antti Ojanperä.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.