Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rätt häst och seger den här gången...

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Per Linderoth hade inga problem att ta andra raka med Ulvsåsen. I dag på Bergsåker var det verkligen också den hästen, inte Ulvsås Philip, som fallet var i Bollnäs. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Efter olyckliga omständigheter förväxlades kallblodet Ulvsåsen med stallkamraten Ulvsås Philip i samband med en start i Bollnäs i slutet av november. I dag på Bergsåker vann Ulvsåsen säkert.

Publicerad:

De flesta har väl hört om den omtalade ”ringarhistorien” på Bollnäs. På grund av den mänskliga faktorn lastades fel häst i Anders Wallins stall för avfärd mot Bollnäs. Ut i loppet kom Ulvsås Philip istället för Ulvsåsen. Tränaren Anders Wallin var själv på väg hem efter en utlandsresa och förväxlingen uppdagades dagen efter. Ulvsås Philip galopperade bort sig tidigt i det loppet.

I dag blev det mycket mer lyckat för alla inblandade. Ulvsåsen (e. Åsajerven) vann säkert första loppet på Bergsåker från ledningen med Per Linderoth i sulkyn. Efter 1.34,5 första varvet gasade Per i 1.30 fart under slutrundan till väldigt enkel seger och 30.000 kronor. Det här var hästens andra vinst på lika många starter. Segertiden skrevs till 1.32,4/2140 meter.
– En jättefin häst, otroligt härlig att köra. Han var lite mer spänd än vid segerloppet i Gävle. Sista 600-700 meterna stämde det bättre när han fick sträcka ut, sade Per Linderoth om den Anders Wallin-tränade fyraåringen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.