Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Readly Express inbjuden till Elitloppet

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Readly Express bjöds in till Elitloppet. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Under tisdagen hyllades kretsen kring Readly Express för segern i Prix d'Amérique. Då passade dessutom Solvallas nytillträdde sportchef att bjuda in sexåringen till Elitloppet.

Publicerad:

Det är bara slutet av januari än så länge, men redan nu har Anders Malmrot, nytillträdd sportchef på Solvalla, bjudit in sin första häst till Elitloppet. Inte oväntat handlar det om Timo Nurmos Readly Express som tog hem Prix d'Amérique så sent som i söndags.

Timo Nurmos och Readly Express ägare Rolf Andersson var på plats och fick ta emot både blomster och segertavlor. Timo Nurmos berättade också hur han kände under segerloppet i söndags.
– Vi fick en fin start och där och då hoppades jag bara på att inte skulle galoppera. Sista 700-800 meterna när Readly gick på i tredjespår fick Bold Eagle en drömresa och då förstod jag att det skulle krävas något extra för att det skulle gå vägen, säger Timo Nurmos.

Och vägen gick det. Readly Express kontrade ut Bold Eagle och plockade hem förstapriset på 450.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.