Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Readly Express spurtade till seger: "Fantastisk häst"

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Det var långt fram, men även upploppet var långt. Då kunde Readly Express spurta hem segern i Critérium de Vitesse.

Publicerad:

Det blev dramatiskt redan från start i Critérium de Vitesse. Dijon snabbstartade och tog hand om ledningen och körande Romain Derieux hade inte en tanke på att släppa över ledningen till utvändige Bold Eagle. Det innebar att Readly Express och Björn Goop hamnade i tredje utvändigt. 

Mångas spetsfavorit Uza Josselyn fick nöja sig med positionen i rygg på ledande Dijon, som lyckades ta en längd från start. 

Från start hade Readly Express inget med spetsstriden att göra. Istället kunde Björn Goop utan några problem hitta ut i andraspår. 

Efter att Bold Eagle stannat i dödens tidigt blev ledande Dijon hästen att slå för Readly Express. Även om upploppet är långt i Cagnes-sur-Mer såg det ut att bli svårt att nå ända fram. Men Readly Express spurtade riktigt starkt och kunde ta sig förbi Dijon till en säker seger den sista biten. 

– Det känns jättebra. Han är en fantastisk häst. Det var en kul seger, sade Björn Goop till Kanal 75. 

Även Timo Nurmos var på plats. 

– Det var otroligt bra. Vi visste att det var ett tråkigt läge med förstaspår, men han kändes så fin att man var optimistiskt även om det var första gången över 1600 meter, sade Nurmos till Kanal 75. 

Topptid i sprintdebuten

Timo Nurmos världsstjärna klarade därmed sin sprintdebut på allra bästa sätt och han gjorde det på fina 1.08,9a/1609 meter.
Förstapriset i Critérium de Vitesse är 76 500 euro. 

Romain Derieux egentränade Dijon blev alltså tvåa knappt slagen av Readly Express. Tredjeplatsen gick till Junior Guelpas Bahia Quesnot som hade suttit framför Readly Express i andraspår. Uza Josselyn blev fyra.

Bold Eagle gick inte alls att känna igen och det återstår att se vad det berodde på. Hästen diskvalificerades precis som Jörgen Westholms Unique Juni.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.