Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Readly Express undersökt: "Fantastiskt egentligen"

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

I lördags förlorade Readly Express som stor favorit i Sundsvall Open Trot på Bergsåker. På tisdagen undersöktes hästen av veterinär. 

Publicerad:

 Under tisdagen kom svaren som många i Travsverige har varit nyfikna på. 
– Readly Express var röd i halsen och hade även lite slem. Vi har även tagit blodprov men det får vi inte svar på förrän om några dagar, säger tränaren Timo Nurmos.

Readly Express fick ett fint lopp i andra par utvändigt i Sundsvall Open Trot. På sista långsidan attackerade Jorma Kontio med Prix d’Amerique-vinnaren i tredjespår. Tempot var högt, runt 1.10,5, men hästens sedvanliga vassa långspurt bet inte riktigt lika bra som vanligt.

– Alla hästar är av kött och blod. Readly Express kan också ha en sämre dag, även om 1.10,5, med tredjespår sista 700 meter, inte är dåligt på något sätt. Fantastiskt egentligen att tävla så bra med tanke på halsen. 
– Det är speciellt med halsar. Readly hade känts som vanligt i träningen, han värmde som han brukar göra på Bergsåker och han hade ingen temp. Självklart hade jag strukit hästen om vi hade märkt den minsta lilla förändring. Nu har hästen fått sulfa och vi avvaktar blodprovet, men ofta brukar man inte se någon förändring på det. Jag hoppas att det går över snabbt och vi siktar fortsatt mot Mastersfinalen (Östersund, 16 september), säger Timo Nurmos.
Vinnare i Sundsvall Open Trot var Milligan’s School.

Även stallkamraten tillika kriterievinnaren Villiam undersöktes under tisdagen. Fyraåringen galopperade bort sig i uttagningarna till Svenskt Travderby. 
– Vi hittade inga fel på honom. Nu siktar vi mot Europaderbyt. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.