Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén om banflytten

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN

Onsdagkvällens V86-tävlingarna är flyttade från Solvalla till Eskilstuna. Det förvånar inte Delicious U.S.-tränaren Daniel Redén - som redan på förhand valde att avstå från att anmäla sin stjärna till Solvalla av rädsla för en bana i för dåligt skick.
– Jag förstår inte varför man hade tävlingsuppehåll innan STCC istället för efter, säger Daniel Redén.

Publicerad:

Se hela intervjun med Daniel Redén här:

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/C6eOKDgJyhs" width="560"></iframe>

I förra veckan twittrade Daniel Redén: "Delicious nästa onsdag. Sedan blev jag påmind om motortävlingar i helgen. Förra året var banan katastrof efter dessa, letar nytt lopp". 

När Travronden under onsdagsförmiddagen besökte Delicious U.S. i hennes box hemma på Furuby Gård i Örsundsbro, var Daniel Redén inte förvånad över att Solvalla har tvingats flytta kvällens tävlingar till Eskilstuna just på grund av att banan inte anses vara i tävlingsbart skick.

Däremot tycker han att det är synd, för Delicious U.S. skull, att tävlingarna inte var planerade på Eskilstuna från början.
– Det blev ju lite synd för om jag hade vetat att de skulle flytta, då hade jag ju anmält, och då hade hon fått starta och hade fått sitt lopp som hon behövde, säger han.

Nu kommer Eskilstuna-publiken att få njuta av Delicious U.S. inom kort ändå. På tisdag står ett snabblopp där på programmet för Redéns stjärna. Och statusen:
– Den är mycket bra Hon är nöjd. Hon har ju sett att hon ska få vara med i lopp på tisdag igen. Så det blir spännande.

Patrick Sjöö

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.