Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén om toppförvärven

Foto: Mia Törnberg/Travronden
Heavy Sound ansluter inom kort i Daniel Redéns regi. Foto: Mia Törnberg/Travronden

Hambletonianvinnaren Perfect Spirit och derbytvåan Heavy Sound, ägda av Lennart Ågren, ansluter inom kort i Daniel Redéns träning. 
– Det är så klart tacksamt, säger Solvallatränaren.

Publicerad:

Nyligen stod det klart att Lennart Ågren väljer att flytta Hambletonianvinnaren Perfect Spirit från Åke Svanstedt till Sverige och Daniel Redén. Hästen kommer att anlända till Redéns gård utanför Örsundsbro inom kort.
– Det var ganska oväntat för mig att det blev den hästen. Jag och Lennart har pratat lite grann om att han ville ställa hit någon häst och prova i ny träning, men jag hade inte räknat med att det skulle vara Hambovinnaren... Det kom ett SMS att det gällde Perfect Spirit och det gjorde mig lite chockad, men självklart är det kul. Han har haft en del problem med ett bakben, men vi får göra det bästa av situationen. Hästen skulle egentligen ha varit här, men det har varit lite problem med flygen från USA.

Till Daniel Redén ansluter också Lennart Ågrens Heavy Sound som närmast kommer från Roger Walmann. Heavy Sound segrade i korta E3 och var tvåa i Svenskt Travderby och har sprungit in drygt 4,7 miljoner kronor. Detta fördelat på elva segrar på 27 starter.
– Det är så klart tacksamt att få in en så pass bra häst. Han har varit lite skadedrabbad och är nyopererad när han kommer in. Det handlar om en högkapabel häst, säger Daniel Redén.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.