Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Repris av Budets Lasse

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Budets Lasse och Ville Karhulahti fixade en ny V75-seger. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Ville Karhulahti har fått en drömstart som proffs. Stallet växer i stabil takt och under lördagen kom karriärens andra seger på V75.

Publicerad:

2018 blev Ville Karhulahti proffstränare och stallets hästar sprang in över 400.000 kronor på blott tolv starter. Stallet avlade V75-maiden i december efter segern med Budets Lasse (e. Magic Technique) på Bergsåker. Nu, drygt två månader senare, var det dags igen. Ville Karhulahti ledde varenda meter av loppet tillsammans med Budets Lasse – och återigen var det Bergsåker som var skådeplatsen. Segertiden skrevs till 1.15,9/2640 meter denna gång.
– Han går från alla positioner den här hästen. Vi fick köra väldigt sakta i början, men sedan skärptes tempot. Samtidigt har hästen inte startat på en månad och han var lite trög. Jag fick hålla igång honom över upploppet, säger Ville Karhulahti.

Amalia Cash blev miljonär

Jörgen Westholms Amalia Cash (e. Ready Cash) lovade mycket som fyraåring och vann bland annat ett lopp i Margaretas Tidiga Unghästsserie på Solvalla. På lördagen årsdebuterade det numera sexåriga stoet på Bergsåker och hon visade sig starkast över tre kilometer. Efter ett lopp i mestadels tredje utvändigt kopplade hon enkelt greppet om händelserna över upploppet och kom i mål på 1.15,5/3180 meter.

Lördagens seger var värd 125.000 kronor och innebär att Amalia Cash sprungit in 1.005.000 kronor i karriären.
– Det blev en perfekt löpning för oss. Det kunde inte bli bättre och hon trivs bra på den här banan. Vi får se vad som händer i framtiden, men Ready Cash-avkommorna har något extra inom sig, säger Jörgen Westholm.

Elian Web en vinnare på nytt – efter viss dramatik

2017 var Elian Web (e. Like A Prayer) en av hästarna i Elitloppet. Efter ett halvårs uppehåll gjorde han nu sin fjärde raka start på svensk mark där han ledde hela vägen för Jorma Kontio. Den Katja Melkko-tränade valacken kom i mål på 1.13,4a/2140 meter och tjänade 200.000 kronor. Men segern togs inte helt utan dramatik. Elian Web galopperade i provstarten innan loppet, men tog sig samman och hade full kontroll på händelserna när det var skarpt läge.
– Hästen var jättefin och vann nästan okörd. Det var fint trav hela vägen och han visar att formen är på uppåtgående, säger Jorma Kontio.

Katja Melkko:
– Jag hoppades mycket på honom idag. Det har känts bra och hästen har känts stark på sistone.

Okashi Cheri starkast i rörigt lopp

I ett händelserikt lopp var det Fredrik Palm-tränade Okashi Cheri (e. Lucky Chucky) och Rikard N Skoglund som hade bäst spurtkrut sparat till slut. Den sexårige valacken sköljde över fältet genom sista sväng och gick undan till en säker seger till slut. Detta på segertiden 1.12,7a/1640 meter.
– Det är jättekul att få vinna V75 på hemmaplan. Det är alltid lite extra. Hästen svarade fantastiskt bra när man rycker tussarna på honom, säger Rikard N Skoglund.

Hawk Cliff satte nosen först

Hawk Cliff (e. Orlando Vici) och Weekend Fun bjöd på en mycket sevärd upploppsduell i Silverdivisionen, men det var den förstnämnde som satte nosen först. Hawk Cliff har gjort två starka prestationer på V75 under 2019 med två andraplatser som följd och fick nu alltså vinna. Detta på segertiden 1.13,1/2140 meter.
– Det var min känsla också, men säker var jag inte. Det var små marginaler. Vi fick ett ganska bra lopp och slapp göra hela jobbet själva. Han gick bra till slut, säger Örjan Kihlström.

Nurmos/Kihlström även i avslutningen

Storfavoriten Perfect Dynamite såg ut att ha allting klart in på upploppet, men Global Undecided (e. Prodigious) och Örjan Kihlström ville annat – trots ett tungt lopp först utvändigt om ledaren.
– Vi fick göra jobbet själva utvändigt, men hästen var stark och rejäl och var bara bäst tycker jag. Jag körde honom för första gången, men har sett att han gjort det helt okej tidigare, säger Örjan Kihlström.

Timo Nurmos tränar och segertiden skrevs till 1.13,5a/2140 meter.

V75 – Bergsåker

Rätt rad: 2–14–1–6–6–11–4

Utdelning:
7 rätt: 496.536 kr
6 rätt: 3.437 kr
5 rätt: 246 kr

Omsättning: 79.406.917 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.